Filistin Dışişleri Bakanlığı, Lieberman’ı UCM’ye Şikayet Etti

  • 09 Mart 2015
  • 1.266 kez görüntülendi.
Filistin Dışişleri Bakanlığı, Lieberman’ı UCM’ye Şikayet Etti

Filistin Dışişleri Bakanlığı, Arap vatandaşları hedef alan ve kafaları kesilerek öldürülmelerini isteyen İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman’ın son açıklamalarını kınadı.

Bakanlık tarafından bugün (9 Mart Pazartesi) konuyla ilgili yayınlanan bildiride, Arap muhaliflerinin kafalarının baltayla koparılmasını isteyen Lieberman “IŞİD’ci” olarak nitelendirildi ve bu düşüncenin yerleşimci Lieberman’ın kafasına çöreklenmiş faşist anlayışların ve siyasetlerin bileşkesi olduğu ifade edildi.

Lieberman’ın Filistin halkına ve siyasi hasımlarına karşı uyguladığı bu anlayış karşısında soykırım kavramının ve Neo-Nazi kültürünün mütevazi kaldığını belirten Filistin Dışişleri Bakanlığı, İsrail diplomasisinin başında olmasının içinde taşıdığı barbarlığı dışa vurmasına engel olmadığı Lieberman’ın açıklamalarının tehlikesine dikkat çekti.

İşlediği cinayetlerden yargılanması için işgal rejimi liderleri hakkında Uluslararası Ceza Mahkemesi’ne götürülecek dosyalardan birinin de Lieberman’ın açıklamaları olacağını kaydeden Filistin Dışişleri Bakanlığı, Lieberman’ın gözaltına alınmasını ve boykot edilmesini isteyerek, İsrail Dışişleri Bakanı’nın insanlık için tehlike teşkil ettiğini söyledi.

Bildiride, uluslararası topluma çağrı yapılarak, işgale, Yahudi yerleşimine ve İsrail toplumunda faşizmin artmasına karşı Filistin halkını korumak üzere harekete geçmesi talep edildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.