Filistin elçisi ve Hamas temsilcisi İran milli güvenlik komisyonu oturumuna katıldılar

  • 27 Mayıs 2019
  • 832 kez görüntülendi.
Filistin elçisi ve Hamas temsilcisi İran milli güvenlik komisyonu oturumuna katıldılar

Dünya Kudüs günü eşiğinde dün İran meclisi milli güvenlik komisyonu oturumuna Filistin elçisi ve Hamas temsilcisi katıldı.

Muhabirimizin bildirdiğine göre söz konusu oturumda Filistin elçisi Salah el-Zavavi Siyonist rejimin mazlum Filistin halkına karşı geniş çaplı saldırılarına işaretle, Siyonistlerin Gazze şeridinde katliamına karşı Müslüman milletlerin dayanışma ve birlik olmalarını istedi.
Zevavi Siyonist rejim hedefinin bu rejimin eksenliğinde büyük israil’i oluşturmak olduğunu fakat mevcut şartlarda ancak islami ülkelerin vahdeti ve direnişin güçlenmesinin Filistin halkına yardımcı olabileceği ve Kudüs’ü kurtarabileceğini belirtti.
Hamas temsilcisi Halid Kaddumi de Amerika’nın Kudüs şerifi yok etmek için Siyonist lobi ile ortak yeni kumpasına işaretle, Siyonistlerle mücadeleden asla yorulmadığını ve Müslüman İran  halkının yanında Kudüs şerifin tamamen işgalden kurtarılmasına kadar mücadeleye devam edeceğini söyledi.
Kaddumi ayrıca mazlum Filistin halkının haklarının ihya olması için dünya Kudüs günü yürüyüşlere halkın geniş katılımını istedi.
Dünya Kudüs günü Ramazan ayının son cuması olan 31 mayıs günü tüm Müslüman ülkelerde düzenlenecektir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.