Filistin Evkaf Bakanlığı: 2014 Kutsal Mekanlara Saldırıların Yoğunlaştığı Bir Yıl Oldu…

  • 10 Ocak 2015
  • 818 kez görüntülendi.
Filistin Evkaf Bakanlığı: 2014 Kutsal Mekanlara Saldırıların Yoğunlaştığı Bir Yıl Oldu…

Filistin Evkaf  Bakanlığı, 2014 yılının işgalcinin kutsal mekanlara yönelik saldırılarını yoğunlaştırdığı bir yıl olduğunu belirterek, 1967 yılından şimdiye kadar hiç bu kadar saldırının olmadığını belirtti.

Evkaf Bakanlığı yaptığı açıklamada, geçen yıl içinde kutsal mekanlara 1345 saldırının düzenlendiğine dikkat çekerek, bu saldırıların Mescidi Aksa’ya baskın yapmak, bölgede Yahudileştirme projelerini hayata geçirmek, El-Halil’deki Hz. İbrahim Camii’ni basmak ve burada ezanın okunmasını engellemek, bazı camileri yıkmak ve bazılarını kundaklamak, Hz. Yusuf türbesini basmak, Mescidi Aksa’da nöbet tutan erkeklere ve bayanlara saldırmak ve Müslümanlara ait mezarlıkları tahrip etmek şeklinde gerçekleştiğini ifade etti.

Evkaf Bakanlığı yayınladığı raporda, işgal rejiminin iddia ettiği gibi bu saldırı ve tecavüzlerin kendiliğinden meydana gelmediğini, aksine saldırıların planlı yapıldığını hatırlatarak, Filistinlilerin dini özgürlüklerine karşı yapılan bu saldırıların temelde bölgede İslam dininin varlığını ve bu dinin bıraktığı medeniyeti hedef aldığına dikkat çekti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.