Filistin halkı, Cuma günü işgalciler aleyhindeki mücadeleyi şiddetlendirmeye çağrıldı

  • 05 Temmuz 2018
  • 1.715 kez görüntülendi.
Filistin halkı, Cuma günü işgalciler aleyhindeki mücadeleyi şiddetlendirmeye çağrıldı

Filistin İslami Cihad Hareketi, Filistin halkından işgalci siyosintler aleyhindeki mücadeleyi şiddetlendirmeyi ve FKÖ’den de İsrail ile görüşmeleri derhal durdurmayı istedi.

Tesnim haber ajansının bildirdiğine göre Filistin İslami Cihad Hareketi enformasyon sorumlusu davut Şehap siyonistlerin Han ahmer köyüne saldırısına ve bu köyde halkın evlerini tahrip etmesine temasla, bu gibi saldırganlıklara karşı halktan daha fazla direnmelerini ve mücadele vermelerini ve siyonistlerin yayılmacılığına engel olmalarını istedi.

İşgal altındaki Kudüs’ün Han’ul Ahmer mahallesinde bir mahkeme 45 Filistinli ailenin kendi evlerini boşaltması ve evlerin siyonist rejim tarafından müsadere edilerek tahrip edilmesi hükmünü vermiştir.

Yıkım ekiplerinin Kudüs kentinin doğusundaki Ebu’n-Nevvar bedevi bölgesine ulaştığı ve evleri yıkmaya başladığı ifade edildi. Ekiplerin birkaç evle birlikte havyan ağıllarını da yıktığı belirtildi.

Ebu’n-Nevvar bölgesinde yaklaşık 700 Filistinlinin basit bir şekilde inşa edilmiş evlerde yaşadığı ve gelirlerini küçükbaş hayvan besleyerek sağladıkları ifade edildi.

İşgal güçlerinin güneydeki En-Nakab’tan zorla çıkardığı Filistinli bedeviler 1948 yılından bu yana Kudüs’ün doğusunda yaşıyorlar.

Kudüs kentinin doğusundaki Ebu’n-Nevvar bölgesinin çevresinde Maale Adumim, Kedar ve Yeni Kedar Yahudi yerleşkeleri yer alıyor.

İşgal hükümeti Ebu Nevvar bölgesi sakinlerini ve Kudüs’ün doğusunda yaşayan diğer bedevileri göçe zorlayarak “E1” adı verilen Yahudi yerleşimi projesini hayata geçirmeyi planlıyor.

Gözlemcilere göre işgal hükümetinin “E1” projesi Kudüs’ten Ölü Deniz’e kadar uzanan 12 bin dönümlük bir alanı kapsıyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.