Filistin halkı, Deir Yasin katliamını unutmadı

  • 10 Nisan 2016
  • 884 kez görüntülendi.
Filistin halkı, Deir Yasin katliamını unutmadı

Deir Yasin, işgal altındaki Kudüs’ün batısına düşen Filistin köyüdür. 9 Nisan 1948 yılında köye giren Siyonist cani çeteler Menahem Begin liderliğinde köyde katliam yaptılar. Kadın, çocuk, yaşlı ve hamile demeden 250 kişiyi katlettiler.

Öldürmekle yetinmeyen çeteler, öldürdükleri insanların burun ve kulaklarını kestiler, gözlerini oydular, hamile kadınların karınlarını deştiler, bebekleri ve çocukları fırınlara attılar. Köydeki bütün erkekleri öldüren caniler daha sonra hepsini köydeki kuyuya doldurdular.

Deir Yasin katliamı Filistin halkına karşı işlenmiş en korkunç, en barbar ve en adi katliamlardan biridir. Katliam, Filistin halkının bilincinde şok etkisi yaptı. İşgal rejimi işlediği terörün Filistin halkını korkutması, caydırması ve işgali kabullenmesini sağlaması için alçak saldırıyı her tarafta anlattı. Katliamın daha etkili olması için de her tarafta yapılan vahşeti, kadınların karınlarını nasıl deşip bebeklerini katlettiklerini, ele geçirdikleri çocukları ateşe attıklarını bir bir anlatıp yaydılar.

Bilindiği gibi diğer katliamlar gibi bu katliamın da amacı Filistinlileri yaşadıkları köylerden, beldelerden ve şehirlerden çıkarmak, onları başka yerlere göç ettirmeye zorlamaktı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.