Filistin halkı Ömer En-Nayif’ın katillerinin yargılanmasını istedi

  • 12 Haziran 2016
  • 770 kez görüntülendi.
Filistin halkı Ömer En-Nayif’ın katillerinin yargılanmasını istedi

Bulgaristan’ın başkenti Sofya’da Filistin Büyükelçiliği binası içinde şehit edilen Filistinli eski direnişçi Ömer En-Nayif için sembolik cenaze töreni düzenleyen Cenin halkı, suikasta karışanların cezalandırılmasını istedi.

En-Nayif’in doğum yerinde düzenlenen sembolik cenaze törenine iştirak edenler, şehide vefalı olmanın onun direniş yolunu sürdürmek, suikasta iştirak edenlerin ortaya çıkarılıp cezalandırılmalarını sağlamakla olacağını belirttiler.

Şehidin Filistin’de defnedilmesinin imkanı bulunmadığından sembolik olarak Cenin’de ona bir mezar hazırladılar.

Törende ulusal ve islami çevreler adına bir konuşma yapan Şeyh Hıdır Adnan, şehidin direnişçi Filistin insanının portresini çizdiğini belirterek, kendisinin işgale karşı direniş gösterdiğini, tutuklandığını, kovalandığını, hayatını sürgünde geçirdiğini ve en sonunda Siyonistlerin eliyle şehit edildiğini söyledi.

Halk Ceplesi liderlerinden Cafer Ebu Salah ise yaptığı konuşmada, kendisi defnedildiği halde Ömer En-Nayif’in dosyasını takip etmeyi sürdüreceklerini, onun akan kanının boşa gitmeyeceğini ifade etti.

Halk Cephesi liderlerinden Ömer En-Nayif, Cuma günü yapılan bir törenle Bulgaristan’ın başkenti Sofya’da defnedildi.

İşgal rejiminin Bulgar yetkililerden teslim edilmesini istedikten sonra Sofya’daki Filistin Büyükelçiliği’ne sığınan Ömer En-Nayif, 26 Şubat tarihinde elçilik binasında uğradığı suikast sonucu şehit oldu. Yapılan otopside üzerinde işkence ve kan izlerine rastlanmıştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.