Filistin Halkı, Toprak Günü’nü Çeşitli Etkinliklerle Anmaya Hazırlanıyor

  • 29 Mart 2015
  • 909 kez görüntülendi.
Filistin Halkı, Toprak Günü’nü Çeşitli Etkinliklerle Anmaya Hazırlanıyor

Filistinliler, işgal altındaki Kudüs’te ve Batı Yaka’da, Gazze Şeridi’nde ve 1948’de işgal edilen Filistin topraklarında yarın (30 Mart Pazartesi) çeşitli faaliyetlerle Toprak Günü’nü anmaya ve topraklarına bağlılıklarını bir kez daha ifade etmeye hazırlanıyor.

İzleme Komitesi, 1948’de işgal edilen topraklarda yarın Toprak Günü kutlamaları kapsamında yürüyüşler, oturma eylemleri, fidan ekme ve benzeri faaliyetler gerçekleştirileceğini bildirdi.

İşgal rejimi parlamentosu Knesset’in Filistinli üyelerinden milletvekili Hanin Ez-Zuabi, Toprak Günü faaliyetlerinin önemine dikkat çekerek, “Davamız topraktır ve bu topraklar üzerindeki varlığımız davamızın özüdür” dedi.

30 Mart tarihi Filistin’de her yıl Toprak Günü olarak kutlanmaktadır. Bundan elli yıl önce yani 30 Mart 1948’de Siyonist işgal devletinin resmileştirilmesi için ilk önemli adım atılmıştı. Bu yüzden 30 Mart tarihi, Filistin topraklarının bütünlüğünün yeniden gündeme getirilmesi, siyonist devletin bir işgal devleti olduğunun vurgulanması ve Filistin topraklarında siyonistlerin meşru bir haklarının olmadığının dile getirilmesi amacıyla Toprak Günü olarak kutlanmaktadır

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.