Filistin halkından açlık grevindeki Filistinli esirlere destek gösterisi

  • 06 Mayıs 2017
  • 1.164 kez görüntülendi.
Filistin halkından açlık grevindeki Filistinli esirlere destek gösterisi

Terör rejimi İsrail zindanlarındaki ağır koşulları ve hukuk ihlallerini protesto için açlık grevi başlatan Filistinli esirlere, Batı Yaka halkından destek geldi.

Filistinli esirlerin, işgal rejimi zindanlarında gasp edilen haklarının iade edilmesi ve kendilerine reva görülen hukuksuzluklara son verilmesi için başlattıkları “Özgürlük ve Onur İçin Açlık Grevi” Direnişine destek amacıyla dün Cuma namazından sonra Batı Yaka’nın birçok şehir, belde ve köyünde yapılan destek eylemlerine işgal güçlerinin sert müdahale ettiği belirtildi.
Batı Yaka’nın El-Halil şehrinde işgal askerleriyle temas noktalarında, özellikle Bey Ummer’de yapılan gösterilere işgal güçlerinin serte müdahale etmeleri üzerine çatışmalar yaşanırken, işgal güçleri kendilerine taş atan Filistinlilere gerçek mermi, plastik mermi ve göz yaşartıcı bombalarla karşılık verdiler.

Cuma namazından sonra işgal askerlerinin bulunduğu noktaya doğru yürüyüşe geçen Filistinlilerle işgal askerleri arasında çıkan şiddetli çatışmada bir kişi gerçek mermiyle yaralanırken 22 kişi de atılan gazlardan etkilenerek boğulma tehlikesi geçirdi.
El-Halil şehrinin Babu’z-Zaviye bölgesinde de şiddetli çatışmaların yaşandığı belirtildi.
Bu arada işgal rejiminin esirlere zorla yemek yedireceği haberleri üzerine Esirler Yüksek Liderliği bir bildiri yayınladı. Filistin Enformasyon Merkezi ulaşan bildiride heyet “Siyonist terör bakanlığının, Siyonist doktorların bile reddettiği esirlere zorla yemek yedirme işi için dışarıdan paralı doktorlar getirme niyeti esirlerin hayatı için büyük bir tehdit oluşturmaktadır. Aynı şekilde bu girişim, Özgürlük ve Onur direnişini onur ve şerefleriyle sürdüren esirlere yönelik baskı ve terörün bir başka şeklidir” ifadesini kullandı.Siyonist basın yayın organları, işgal rejimindeki Doktorlar Sendikasının işgal rejiminin esirlere zorla yemek yedirme talebini reddetmesi üzerine, dışarıdan paralı doktorlar getirme niyetinde olduğunu ifade ettiler.

Bazı Filistinli esirlerin durumlarının vahim olduğu bildirilirken siyonist rejim hastanelerine her an onlarca Filistinli esirin getirilebileceği haberleri verildi.

Siyonist işgal rejimi zindanlarında 51’i kadın, 300’ü çocuk, 500’ü idari tutuklu ve 1800’ü hasta 6500 Filistinli esir insanlık dışı şartlarda yaşıyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.