Filistin Halkının Direnişi, İşgal Rejiminin El-Han El-Ahmer Köyünü Yıkma Kararını Erteletti

  • 21 Ekim 2018
  • 1.327 kez görüntülendi.
Filistin Halkının Direnişi, İşgal Rejiminin El-Han El-Ahmer Köyünü Yıkma Kararını Erteletti

İşgal rejimi gazetelerinden Haaretz, dün akşam (20 Ekim Cumartesi) yayınladığı bir haberde, işgal hükümetinin El-Han El-Ahmer köyünü yıkma işlemini bir süre erteleme kararı aldığını yazdı.
Gazetenin belirttiğine göre, üst düzey bir İsrailli yetkili, erteleme kararının zorla göç ettirme kararı uygulanmadan önce alternatif planların ve tüm önerilerin daha iyi incelenmesi için alındığını söyledi.
İşgal rejimi başbakanı Binyamin Netanyahu’nun ofisi kararı teyit ederken, savaş bakanı Avigdor Lieberman ise erteleme kararının kendi görüşünü yansıtmadığını ifade etti.
Bu arada, Irkçı Ayrım Duvarına ve Yahudi Yerleşimine Karşı Mücadele Heyeti Başkanı Velid Assaf, işgal yönetiminin El-Han El-Ahmer köyünün yıkımını durdurduğu yönündeki açıklamalara güvenmediklerini ve Kudüs kırsalını savunma eylemlerini sürdüreceklerini açıkladı.
Assaf, konuyla ilgili yaptığı basın açıklamasında, bugünden itibaren El-Han El-Ahmer’de kış eylemi için hazırlık yapacaklarını ve çadır kuracaklarını söyledi.
İşgal güçlerinin El-Han El-Ahmer’deki dayanışmacılara yönelik baskılarının her gün biraz daha arttığını kaydeden Assaf, işgalcilere karşı direnişlerini sürdüreceklerini belirtti.
El-Han El-Ahmer’e destek eylemlerinin kent merkezlerine yayılacağını bildiren Assaf, Filistin halkının başkenti Kudüs olan bağımsız devletini kurmasına destek için El-Han El-Ahmer’de gösteri yapan herkese teşekkür etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.