Filistin Halkının Güvenlik İşbirliğine Karşı Tepkisi İyice Arttı…

  • 11 Aralık 2014
  • 702 kez görüntülendi.
Filistin Halkının Güvenlik İşbirliğine Karşı Tepkisi İyice Arttı…

Siyonist işgal güçlerinin, Ramallah’ın yakınında Filistin uzlaşı hükümetinin ırkçı ayrım duvarına ve yahudi yerleşimciliğine karşı faaliyetleri yürütmekten sorumlu bakanı Ziyad Ebu Ayn’ı öldürenler Filistin özerk yönetimiyle güvenlik işbirliği içinde olan işgalci askerler. Bu askerlerin söz konusu cinayeti işlemesine neden olacak kadar ileri gitmelerine imkân sağlayan en önemli araç da bu işbirliği. Yani işbirliğinin işgalci siyonistin Mahmud Abbas’ın başını çektiği hükümette görevli bakanın canını almaya kadar ileri gitmesine neden olacak aşırılığın önünü açtığı bu cinayetle bir kez daha ispatlandı.

Ebu Ayn’ın öldürülmesi karşısında halkın güvenlik işbirliğine karşı tepki ve öfkesi iyice arttı. Siyonist işgal güçlerinin gerçekleştirdiği bu cinayete derhal işbirliğinin kesin bir şekilde sonlandırılması suretiyle karşılık verilmesini istiyor. Çünkü böyle bir cinayet işgalci siyonistin Filistinlinin kanını iyice değersiz gördüğünü, işbirliğini de sadece kendi çıkarları için değerlendirdiğini bu işbirliğinden Filistin tarafının güvenliği yararına bir şey elde edilmesinin mümkün olamayacağını bütün açıklığıyla gözler önüne seriyor.

İşgalci siyonistlerin bakan cinayetinden sonra Filistinlilerin sosyal medyasında geniş çaplı bir kampanyayla da artık bu işbirliğinin sonlandırılması ve işgal rejimi hesabına göz altına alınmış olan siyasi tutukluların tümünün serbest bırakılması isteniyor. Yapılan çağrılarda Abbas yönetiminin işgal rejimine böyle bir cinayet karşısında verebileceği en basit cevabın da söz konusu işbirliğine kesin son vermek ve siyasi tutukluları serbest bırakmak olacağı hatırlatılıyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.