Filistin hareketi: İsrail en büyük çocuk katilidir

  • 24 Kasım 2019
  • 1.052 kez görüntülendi.
Filistin hareketi: İsrail en büyük çocuk katilidir

Filistin Demokratik Halk Kurtuluş Cephesi (FDHKC), dünyanın diğer ülkelerinin çocuklarının daha iyi bir geleceği için program yaptıkları bir sırada siyonist İsrail rejiminin Filistinli çocukları katletmeye ve onlara işkence etmeye devam ettiğini bildirdi.

Filistin Demokratik Halk Kurtuluş Cephesi (FDHKC), yayınladığı bildiride, Filistinli çocukların  her zaman işgalci terör rejimi İsrail ve siyonist yahudilerin  kurbanı oldukları yer aldı.

Bildiride, terör rejimi Ä°srail’in Filistinli çocuklara karşı tutumunun  sıradan bir tutum olmadığını, bu rejimin çocuklara bakışının ırkçı  olduÄŸu için  Filistin genç neslini yoketmek istediÄŸi yer aldı.

Bu arada Dünya  Çocuk Haklarını Savunma Kurumu  da yayınladığı bildiride, bu yılın ilk 6 ayında  terör rejimi Ä°srail’in Batı Yaka ve Gazze’ye düzenlediÄŸi saldırılarda 16 Filistinli çocuÄŸun ÅŸehit olduÄŸunu bildirdi.

Öte yandan dün akÅŸam saatlerinde Ä°srail iÅŸgal askerleri tarafından himaye edilen yahudi yerleÅŸimciler, Batı Yaka’nın güneyindeki El-Halil’in eski ÅŸehir kısmında yer alan Tellu’r-Remide mahallesinde Filistinlilere ve Kızılay ekiplerine saldırdılar.

Safa haber ajansının yayınladığı habere göre saldırıda bir süt bebeğinin yahudi yerleşimcilerin taşlı saldırısında başından yaralandığı dört Filistinlinin de atılan gaz bombalarından etkilendiği belirtildi.

İsrail işgal askerleri tarafından özel olarak himaye edilen yahudi yerleşimcilerin Ebu Şemsiye ailesine saldırdıkları ve sataştıkları ifade edildi.

Imad Ebu Åžemsiye, Anadolu Ajansı’na yaptığı açıklamada, yerleÅŸimcilerin Tellu’r-Remide’deki evlerini taÅŸlamaları sonucu henüz bir buçuk yaşında olan torunu Muhammed Hasan Tanine’nin başından yaralandığını ifade etti.

Imad Ebu Åžemsiye, torununun tedavi için El-Halil Hükümet Hastanesi’ne kaldırıldığını söyledi.

Kızılay yetkilileri de ekiplerinin yaralananları almak için ambülansları yanaştırdıkları sırada yahudi yerleşimcilerin saldırılarına uğradıklarını ifade ettiler.

Bu saldırıların, yahudilerin özel bir dini bayramlarına denk gelmesi dikkat çekti. Yerleşimcilerin bu bayramlarda Filistinlilere saldırmayı kendileri için birer bayram kutlaması olarak gördükleri dile getirildi.

Batı Yaka’nın deÄŸiÅŸik bölgelerinde iÅŸgal askerleri tarafından korunan yahudi yerleÅŸimciler Filistinlilere sık sık saldırılarda bulunuyorlar./

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.