Filistin İslami Cihad hareketi, Ayetullah Haşimi Rafsancani’nin vefatı münasebetiyle taziyelerini bildirdi

  • 09 Ocak 2017
  • 950 kez görüntülendi.
Filistin İslami Cihad hareketi, Ayetullah Haşimi Rafsancani’nin vefatı münasebetiyle taziyelerini bildirdi

Filistin İslami Cihad Hareketi’nin Tahran ofisi sorumlusu Nasır Ebu Şerif, dün akşam yayınladığı bildiride, Ayetullah Haşimi Rafsancani’nin vefatı münasebetiyle taziyelerini bildirdi.

İslami Cihad Hareketi’nin bildirisinde, Ayetullah Rafsancani’nin vefatı büyük bir kayıp olarak yer alırken Seyyid İmam Ali Hamaney’e, merhumun ailesi, İran milleti ve dostlarına taziyette bulunulmuştur.

Bildiride, Ayetullah Haşimi Rafsancani’nin İslam Cumhuriyetinin kurucusu rahmetli İmam Humeyni ve Seyyid İmam Ali Hamaney’in yakın dostları olarak İslam inkılabı tarihinde verdiği mücadeledeki seçkin ve etkili bir şahsiyet olarak özellikle Filistinli mücahitler olmak üzere bütün dünyada İslam inkılabı aşıkları için de büyük bir kayıp olduğuna yer verildi.

Filistin İslami Cihad Hareketi temsilcisi, Filistin milleti, Filistin İslami Cihad Hareketi mücahitleri ve liderleri adına, Rafsancani’nin Filistin davasına verdiği desteği hiç bir zaman unutmayacaklarını bildirirken, veliyyi emri müslimiyn, merhumun ailesi, İran milleti ve bütün İslam inkılabı dostlarına taziyelerini bildirdi.

Bundan önce de Irak cumhurbaşkanı Fuat Masum, Türkiye eski cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Hindistan başbakanı, Afganistan hükümeti icra başkanı Abdullah Abdullah, BM genel sekreter temsilcisi, Ammar Hekim, Türkiye dışişleri bakanı ile diğer bir çok ülkenin yetkilileri taziye mesajı yayınladılar.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.