Filistin Kurtuluş Örgütü yürütme komitesi başkanı: Siyonist İsrail sessiz sedasız İlhak planını uyguluyor

  • 05 Ağustos 2020
  • 660 kez görüntülendi.
Filistin Kurtuluş Örgütü yürütme komitesi başkanı: Siyonist İsrail sessiz sedasız İlhak planını uyguluyor

Filistin Kurtuluş Örgütü yürütme komitesi başkanı Ahmed Mecdelani, siyonist İsrail’in Batı Yaka’nın bir bölümünü ilhak kararını sessiz bir şekilde uygulamaya koyduğunu bildirirken uluslararası toplumdan bunun engellenmesi için çaba göstermesini istedi.

Ahmed Mecdelani, dün Filistin resmi radyosuna yaptığı açıklamada, siyonist rejim İsrail’in gizli bir şekilde Batı Yaka’yı ilhak kararını uygulamaya koyduğunu belirterek, Kudüs başkentli Bağımsız Filistin Devleti’nin  kurulmasını ilhak planıyla yok etmek istediğini söyledi.

Mecdelani, korsan rejim İsrail’İn ilhak planıyla ilgili olarak  siyonist yahudi sitelerinin  yapımına görülmemiş bir şekilde hız verdiğini söyledi.

Bu arada Siyonist İsrail Başbakanı Bİnyamin Netanyahu, İsrail rejiminin işgal altındaki Batı Şeria’nın bazı kısımlarını ilhak etme planının uygulanabilirliğinin hâlâ mümkün olduğunu söyledi.

Siyonist İsrail Başbakanı Netanyahu, partisi Likud’un toplantısında gündemdeki konular hakkında açıklamalarda bulundu.

İbranice yayın yapan Haaretz gazetesine göre, Netanyahu yaptığı açıklamalarda, İsrail rejiminin Batı Şeria’nın bazı kısımlarını ilhak planına ilişkin, “İlhak planı gündemden kalkmadı ve planın uygulanabilirliği hâlâ mümkün.” ifadelerine yer verdi.

ABD Başkanı Donald Trump’ın, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile 28 Ocak’ta Beyaz Saray’da açıkladığı sözde Orta Doğu Barış Planı’nda, Batı Şeria’daki yasa dışı Yahudi yerleşim yerlerinin “İsrail’in toprağı” olarak kabul edilmesi ve Tel Aviv yönetiminin Filistin’e ait Ürdün Vadisi üzerindeki hâkimiyetini sürdürmesi maddeleri yer alıyordu.

Söz konusu plana göre, “ilhak” edilecek bölgeler, işgal altındaki Batı Şeria’nın yaklaşık yüzde 30’unu oluşturuyor./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.