Filistin Özerk yönetiminden siyonist İsrail’e hizmet!

  • 10 Temmuz 2017
  • 1.172 kez görüntülendi.
Filistin Özerk yönetiminden siyonist İsrail’e hizmet!

Terör rejimi İsrail’in muhasarasındaki Gazze Şeridi’nde elektrik idaresi, Gazze’ye verilen elektriğin görülmemiş düzeyde kesintiye uğratılmasından dolayı, ciddi buhran olduğunu bildirdi.

Yapılan açıklamada, Gazze’de günlük neredeyse 12 saatten fazla elektrik kesintinin olduğu bildirilirken bu durumdan Mahmut Abbas’ın başkanlığındaki Özerk Filistin Yönetimi’nin  sorumlu olduğu zira Özerk Filistin Yönetimi’nin tüketicilerden parasını almasına rağmen Mısır’dan aldığı elektrik enerjisinin parasını ödemediğine dikkat çekildi.

Açıklamada ayrıca özerk yönetimin işgalci İsrail’e de  ödeme yapmamasından ötürü siyonist rejimin Gazze’ye verdiği elektriği  ciddi oranda kestiğine  yer verildi.

Bu arada özerk Filistin yönetimi, terör rejimi İsrail’e hizmette adeta kusur etmemek için Gazze’ye gönderilmek istenen ilaç ve sağlık malzemelerini de kesti.

(Öte yandan Filistin İnsan Hakları Merkezi, Ramallah’taki Sağlık Bakanlığı’nın Gazze Şeridi’nde durumu kritik olan hastaları dışarıda tedaviye sevk etmeyi durdurmasının endişe verici olduğunu ifade etti.Yüzlerce hastanın ölüm tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu kaydeden Filistin İnsan Hakları Merkezi, bugün (9 Temmuz Pazar) konuyla ilgili yayınladığı bildiride, Gazze Şeridi dışına sevk edilen hasta oranında büyük düşüş yaşandığını ve düşüşün Mayıs ayında yüzde 75’e ulaştığını belirtti. Gazze’deki Yüksek Tıbbi Komite’nin dışarıda tedavi için onayladığı başvuru sayısının Haziran başından bu yana 2500’ü geçtiğini kaydeden Filistin İnsan Hakları Komitesi, Ramallah’taki Dışarıda Tedavi Dairesi’nden ise sadece 400 onay çıktığını açıkladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.