Filistin Parlamentosu Başkanı Aziz Duveyk, Serbest Bırakıldı

  • 09 Haziran 2015
  • 760 kez görüntülendi.
Filistin Parlamentosu Başkanı Aziz Duveyk, Serbest Bırakıldı

İşgal yönetimi bugün (9 Haziran Salı) ikindi saatlerinde Filistin Parlamentosu Başkanı Aziz Duveyk’i 12 aylık mahkumiyet süresini tamamlamasının ardından serbest bıraktı.

İslami Direniş Hareketi (Hamas)’ın Filistin Parlamentosu’ndaki grubu “Değişim ve Islah”, Aziz Duveyk’i işgal zindanlarından serbest bırakılması dolayısıyla kutladı ve bunun Duveyk’in sabrının ve direnişinin zaferi olduğunu söyledi.

“Ahrar” Esir Araştırmaları ve İnsan Hakları Merkezi, işgal yönetiminin Filistin Parlamentosu Başkanı Aziz Duveyk’i serbest bırakma kararı aldığını ve 12 aylık mahkumiyet süresini tamamlayan Duveyk’in Ramallah yakınlarındaki Ofer Cezaevi’nden serbest bırakılacağını açıklamıştı.

Ofer Askeri Mahkemesi, El-Halil milletvekili Duveyk’i 12 ay hapis ve 6 bin şikel para cezasıyla cezalandırmıştı.

Duveyk, geçen yıl Haziran ayı ortalarında işgal güçlerinin El-Halil’deki evine düzenlediği baskın sırasında gözaltına alındı. Batı Yaka’da yıllar önce bir konuşmasını da içeren bir dizi suçlama yöneltilen Duveyk, 14 duruşmanın ardından 12 ay hapis cezasına mahkum edildi.

Birkaç kez işgal güçlerince gözaltına alınan ve işgal zindanlarında toplam dört yıl kalan Duveyk’in şeker ve tansiyon hastası olduğu bildirildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.