”Filistin ve halkı kardeşi Suriye’yi destekliyor”

  • 09 Aralık 2015
  • 1.329 kez görüntülendi.
”Filistin ve halkı kardeşi Suriye’yi destekliyor”

Suriye Başbakanı Vail el Halaki Filistin Kurtuluş Örgütünde Siyasi Daire Müdürü Büyükelçi Enver Abdülhadi ile görüşmesinde Suriye’nin maruz kaldığı savaş ve baskılara rağmen milli ve ulusal ilkelerinden kesinlikle caymayacağını belirtti.

0Başbakan Halaki Filistin meselesinin her daim Suriye devleti ve halkının cevheri meselesi ve pusulası olarak kalacağını ifade ederken, Suriye’nin milli temel davaları savunmaya her koşulda devam edeceğini vurguladı. Maruz kaldığı savaşın bir nedeninin de Filistin davasına desteği olduğuna işaret eden Halaki; Siyo-Amerikan planlarına karşı gelen direniş ekseninin zayıflatılması için yürütülen bu savaşta zaferin bölge halklarının olacağını belirtti.

Suriye ordusunun teröre karşı operasyonlarında her gün yeni başarılara imza attıklarına dikkat çeken Halaki; Suriye hükümetinin terörle mücadeleye eş zamanlı olarak ekonomik yaptırım ve baskılara karşı çabalarını da sürdürdüğünü söyledi.

Görüşmede Filistinli Büyükelçi Abdülhadi zaferin er yada geç haklı bir mücadele veren Suriye ve halkının olacağına mutlak inancını ifade etti. Abdülhadi Filistin ve halkının kardeşi Suriye’yi desteklediğini belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.