Filistin ve Kudüs’ü özgürleştirme meselesi İslam İnkılabı’nın ülkülerindendir

  • 05 Temmuz 2015
  • 828 kez görüntülendi.
Filistin ve Kudüs’ü özgürleştirme meselesi İslam İnkılabı’nın ülkülerindendir

İran İslami Şura Meclisi milletvekili Emirabadi, Filistin ve Kudüs’ü özgürleştirme meselesinin İslam İnkılabı’nın ülkülerinden olduğunu belirtti.

İran Meclisi temsilcilerinden Ahmet Emirabadi, İran halkının Filistin başta olmak üzere dünya mazlumları ve müstazaflarına desteğinin devamına işaretle, Filistin ve Kudüs’ü özgürlüğüne kavuşturmanın İslam İnkılabı’nın önemli ülküleri arasında yer aldığını kaydetti.

İran’ın Siyonist işgal rejimini, illegal bir rejim olarak gördüğünü hatırlatan milletvekili, İran’ın bu rejime karşı mücadelesinde asla geri adım atmayacağını, İran halkının bu yıl düzenlenecek Dünya Kudüs Günü Yürüyüşü’ne daha coşkulu bir biçimde katılarak, korsan rejimin Filistin’deki cinayetlerini gizlemeye çalışan hamilerinin çabalarını boşa çıkaracağını kaydetti.

İslami Şura Meclisi’nde bir diğer milletvekili Abdul-Vehid Fayyazi de, Dünya Kudüs Günü’nü, Siyonist rejimin yayılmacı politikasıyla mücadele günü olarak niteledi, Dünya Kudüs Günü’nün Siyonist rejimin aşırı taleplerine karşı mücadele için ortak bir girişim olduğunu vurguladı.

Fayyazi, Dünya Kudüs Günü’nün mazlum Filistin halkı ve Filistin topraklarını Siyonist rejime karşı savunma günü olduğunu belirtti; İran halkının geçen yıllardaki gibi bu yılda, Dünya Kudüs Günü etkinliklerine katılarak, nükleer müzakerelerde sorun çıkarmaya çalışan işgal rejimi ve müttefiklerinin çabalarını etkisiz hale getireceğini vurguladı.
Mübarek Ramazan ayının son Cuması, İslam cumhuriyetinin Kurucusu Rahmetli İmam Humeyni –ra- tarafından, Dünya Kudüs Günü olarak adlandırılmıştır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.