Filistin Yönetimi Güvenlik Birimleri Hamas Üyesi 4 Kişiyi Gözaltına Aldı.

  • 17 Mart 2015
  • 776 kez görüntülendi.
Filistin Yönetimi Güvenlik Birimleri Hamas Üyesi 4 Kişiyi Gözaltına Aldı.

Filistin Yönetimi’ne bağlı Koruyucu Güvenlik biriminin El-Halil’de siyasi nedenlerle gözaltına aldığı Huzeyfe Avavide’nin sağlık durumunun kötüye gittiği ve hastaneye kaldırıldığı bildirildi.

Avavide’nin işgal zindanlarında yatan eski esirlerden olduğu ve Koruyucu Güvenlik birimi tarafından birkaç gün önce gözaltına alındığı, Filistin Yönetimi güvenlik birimlerince daha önce de dört kez gözaltına alındığı ifade edildi.

Batı Yaka’daki Siyasi Tutuklu Aileleri Komitesi, Kalkiliya’da Koruyucu Güvenlik biriminin gözaltına aldığı 26 yaşındaki Kemal Yasin’in sağlık durumunun kötüye gitmesi nedeniyle hastaneye kaldırıldığını, tansiyon ve şeker hastası olan Filistinli gencin daha önce de gözaltına alındığını ve şiddetli işkencelere maruz kaldığını belirtti.

Siyasi Tutuklu Aileleri Komitesi, Koruyucu Güvenlik biriminin Tulkerem’de Şeyh Ahmed Avde’yi işyerine baskın düzenleyerek gözaltına aldığını ve laptopuna el koyduğunu söyledi.

Komite, Filistin Yönetimi’ne bağlı Genel İstihbarat biriminin de Tulkerem’de Mustafa Avde ve İsa Avde kardeşleri telefonla ifadeye çağırdığını ve ifade vermeye giden Avde kardeşlerin gözaltına alındığını bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.