Filistin Yönetiminin Uygulamalarına Tepki Boykotu Nablus’ta Hayatı Durdurdu

  • 24 Ağustos 2016
  • 727 kez görüntülendi.
Filistin Yönetiminin Uygulamalarına Tepki Boykotu Nablus’ta Hayatı Durdurdu

Mahmud Abbas’ın liderliğindeki Filistin Özerk Yönetimi’ne bağlı güvenlik organlarının başvurduğu uygulamalara ve yöntemlere tepki amacıyla Nablus’ta başlatılan ticari boykotun ikinci gününde ticari hayat neredeyse tamamen durmuş durumda. Özerk Yönetim’in güvenlik organlarının başvurduğu ve adeta eşkıya saldırılarına benzeyen uygulamalarında son olarak dün (23 Ağustos Salı) sabah Ahmed Halave Ebu’l-Izz yargısız infazla öldürülmüştü.

Filistin tv’nin Nablus’taki muhabirinin verdiği bilgilere göre Nablus’un Şehitler Meydanı’nda, Ticarî Merkezinde, Eski Belde’sinde ve Sufyan Caddesi’nde dükkânların ve iş yerlerinin büyük çoğunluğu boykotun ikinci gününde de kapalı tutuluyor.

Özerk Yönetim’e bağlı güvenlik güçlerinin Ed-Devvar bölgesinde teyakkuz halinde oldukları, güvenlik organlarıyla sivil halk arasındaki çatışmalarda dün gece de Ismet Beştiyye adlı bir gencin ayağından yaralandığı haber verildi.

Özerk Yönetim polisinin başvurduğu şiddet uygulamaları ve çıkan çatışmalarda bazı kişilerin kasten öldürülmesi sebebiyle Nablus’ta birkaç günden beri halk ile güvenlik güçleri arasında büyük gerginlik yaşanıyor. Sivil toplum kuruluşları Nablus’taki olaylarda işlediği suçlardan dolayı hükümetin görevden alınmasını, suçlara karışanların da cezalandırılmalarını istiyorlar.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.