Filistin’de İsrail’i boykot kampanyası

  • 09 Haziran 2016
  • 918 kez görüntülendi.
Filistin’de İsrail’i boykot kampanyası

Bazı Filistinli aktivistler, ramazan ayı boyunca İsrail ürünlerini boykot etmeye yönelik “Ramazan tov… (İbranicede “lezzetli” anlamına gelen kelime) iftarın işgalciden olmasın” adlı kampanya başlattı.

Kampanya kapsamında Filistin’in çeşitli kentleri ile radyo ve sosyal paylaşım sitelerinde farklı etkinlikler düzenleyen aktivistler bugün, Ramallah kentindeki Halil Es-Sekakini Kültür Merkezi’nin önünden hareket ederek caddelerde yürüyüş düzenledi. Kentin birkaç caddesini gezen göstericiler İsrail menşeli ürünlerin boykot edilmesine çağrı yapan posterler astı.

Kampanya koordinatörlerinden Hazim Hilal, yaptığı açıklamada, “Normalde ramazanda ‘ramazan kerim’ deriz ancak bugün sahur ve iftar yemeklerinde İsrail ürünlerini kullananlara ‘ramazan tov’ diyoruz.’ ifadelerini kullandı.

Söz konusu kampanyayla oruç tutanların dikkatlerini İsrail menşeli ürünleri kullanmalarının tehlikesine çekmeye çalıştıklarını belirten Hilal, oruç tutanlara İsrail menşeli ürünleri boykot etmeye ve söz konusu ürünlerin yerine yerli, Arap ülkeleri veya uluslararası piyasalardan ithal edilen ürünleri kullanmaları yönünde çağrı yaptıklarını ifade etti.

Başta yerli alternatifleri bulunan İsrail ürünlerini hedef aldıklarını kaydeden Hilal, “Vergileri bizi öldürmek ve topraklarımızı çalmak için kullanılan İsrail ürünlerini kullanmaya devam edemeyiz. Bizim bu ürünleri tüketmemiz, kendi ekonomimizi yerle bir ettiği gibi onların ekonomilerini de güçlendiriyor.” dedi.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.