Filistin’de Önümüzdeki Cuma “Devrimci Gençler Cuması” İlan edildi

  • 21 Nisan 2018
  • 1.056 kez görüntülendi.
Filistin’de Önümüzdeki Cuma “Devrimci Gençler Cuması” İlan edildi

Kuşatmayı Kırma ve Dönüş Yürüyüşü Ulusal Heyeti, Büyük Dönüş Yürüyüşü kapsamında yapılan faaliyetlerin devamında önümüzdeki cumanın “Devrimci Gençler Cuması” olarak ihya edileceğini duyurdu.

Dünkü “Şehit ve Esirler Cuması”nda yapılan faaliyetlerin ardından basın toplantısı düzenleyen heyet, Filistin halkından on binlerce kişinin şehitlerin ve esirlerin posterleriyle faaliyetlere destek verdiğini belirtti.

Dünkü Şehitler ve Esirler Cumasında yapılan faaliyetlere katılan sivil halka ateş açan işgal üçleri 4 kişiyi şehit etti, yüzlerce kişiyi de yaraladı.

Büyük Dönüş Yürüyüşü faaliyetlerinin başladığı 30 Mart’tan şimdiye kadar 39 kişi şehit oldu, 4000’den fazla kişi de yaralandı.

İlk Cuma gibi dün sınıra gelip Cuma namazı kıldıktan sonra lastik yakan ve sınıra yürüyen gençler zorla çıkarıldıkları topraklarına dönme arzu ve iradelerini bir kez daha ortaya koydular.

Filistin halkını, özellikle gençleri eylemlerden vazgeçirmek için sabah saatlerinde bildiri atan işgal güçleri, gençleri doğrudan hedef almakla tehdit etti.

İşgalcilerin tehditlerine rağmen sınıra yürüyen gençler, işgal askerlerinin bulundukları noktalara uçurtma göndererek “Ey Siyonistler! Burada size yer yok, geldiğiniz yerlere geri dönün” mesajını verdiler.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.