Filistin’in Tahran Büyükelçisi:“İran’ın Filistin’e Desteğini Asla Unutmayacağız”

  • 24 Ekim 2016
  • 1.013 kez görüntülendi.
Filistin’in Tahran Büyükelçisi:“İran’ın Filistin’e Desteğini Asla Unutmayacağız”

İran İslam Cumhuriyeti Meclisi Başkan Danışmanı Emir Abdullahiyan: “İran İslam Cumhuriyeti’nin politikası, özellikle İslam ülkeleri ve komşu ülkeler olmak üzere bütün ülkelerle kapsamlı olarak kardeşlik iş birliğini geliştirmektir” dedi.

Filistin’in Tahran Büyükelçisi Salah El-Zevari dün İran İslam Cumhuriyeti Meclisi Başkan Danışmanı Emir Abdullahiyan ile bir araya gelerek görüşme gerçekleştirdi.

Bu görüşmede ilk olarak, İran’ın politikasının diğer ülkelerle dostluk ilişkilerini güçlendirmek olduğu belirtilerek şunlar söylendi: “İran İslam Cumhuriyeti’nin politikası özellikle İslam ülkeleri ve komşu ülkeler olmak üzere bütün ülkelerle kapsamlı olarak kardeşlik ilişkilerini ve iş birliğini geliştirmektir.”

Emir Abdullahiyan İslam dünyasında özellikle Filistin konusu olmak üzere yaşanan kırılmaları eleştirerek, “İslam dünyası Filistin konusunu ortak meselesi haline getirmelidir. Çünkü Filistin konusu İslam dünyasının en önemli meselesidir. İran İslam Cumhuriyeti Filistin halkına olan desteğini sürdürmeye devam edecektir” dedi.

Abdullahiyan ayrıca, “Beyaz Saray ve Tel Aviv politikacıları, bölgede ve bölge ülkelerini zayıflatmada ortak bir strateji izlemektedir” ifadesinde bulundu.

Görüşmenin devamında Filistin Büyükelçisi Salah El-Zevari de İran İslam Cumhuriyeti’nin mazlum Filistin halkına sağladığı destekten dolayı teşekkür ederek şunları söyledi: “İran İslam Cumhuriyeti büyük ve önemli bir ülkedir. Her zaman bir dost ve kardeş olarak Filistin halkının yanında durmuştur. Biz asla İran İslam Cumhuriyeti’nin Filistin konusundaki desteğini unutmayacağız.”

Salah El-Zevari sözlerinin devamında İran İslam Cumhuriyeti’nin Filistin halkının haklarını kazanması konusundaki asıl destekçilerden biri olduğunu belirterek, İmam Hamanei’nin ve İran İslam Cumhuriyeti Meclisinin mazlum Filistin halkına verdiği destekten dolayı teşekkür etti.

Filistin’in Tahran Büyükelçisi ayrıca, İslam dünyasının Filistin’e destek verme konusunda birleşmesinin çok önemli olduğunu belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.