Filistinli 60 esir açlık grevine başladı

  • 20 Haziran 2016
  • 750 kez görüntülendi.
Filistinli 60 esir açlık grevine başladı

Filistinli onlarca esirin, hakkında idari tutuklama kararı çıkan Bilal Kayed’e destek için açlık grevine başladığı bildirildi.

Filistin Esirler Cemiyeti’nden yapılan yazılı açıklamada, Mecdo cezaevinde Filistin Halk Kurtuluş Cephesi’nden (FHKC) 60 esirin, yaklaşık 15 yıl süren mahkumiyetinin sona ermesinin ardından hakkında idari tutukluluk kararı verilen Kayed’e destek için açlık grevine başladığı belirtildi.

Yarın da Celbu cezaevindeki 5 tutuklunun aynı sebeple açlık grevine başlayacağı ifade edilen açıklamada, daha sonra bu sayının giderek artacağını kaydedildi.

İşgal rejimi İsrail makamları, geçen pazartesi 14,5 yıllık mahkumiyeti sona eren, Filistin’in Nablus kentinden Bilal Kayed hakkında 6 ay idari tutukluluk kararı vermiş, Kayed de kararı protesto etmek için açlık grevine başlamıştı.

Siyonist İsrail’in “idari tutukluluk” adını verdiği uygulamaya göre, istihbarata dayalı olarak Filistinliler 1 ila 6 ay alıkonabiliyor. Filistinli esirin, “İsrail’in güvenliği için tehlike teşkil ettiğine” karar verilmesi halinde ise askeri hakim, suç isnadında bile bulunmadan tutukluluk süresini 5 yıla kadar uzatabiliyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.