Filistinli Araştırmacı: Filistinliler Mescid-i Aksa’ya Daha Çok Gidecek

  • 17 Temmuz 2017
  • 1.142 kez görüntülendi.
Filistinli Araştırmacı: Filistinliler Mescid-i Aksa’ya Daha Çok Gidecek

Filistinli araştırmacı Salih Lütfi, Mescid-i Aksa’nın açılmasının ardından 1948’de işgal edilen topraklarda yaşayan Filistinlilerin Mescid-i Aksa’ya daha çok gideceğini söyledi.

Ummu’l-Fahm’daki Çağdaş Araştırmalar Merkezi’nde görev yapan Lütfi, Filistin Enformasyon Merkezi’ne yaptığı açıklamada, işgalcilerin Mescid-i Aksa’daki uygulamaları nedeniyle 1948’de işgal edilen Filistinliler arasında öfke hakim olduğunu ifade etti.

1948’de işgal edilen topraklarda yaşayan Filistinli liderlerin Cuma günü yaşananların Mescid-i Aksa’nın kapatılmasına gerekçe olamayacağı görüşünde olduğunu kaydeden Lütfi, işgal rejiminin uygulamalarının Filistinlileri Mescid-i Aksa’ya daha çok gitmeye sevk edeceğini bildirdi.

Mescid-i Aksa’ya silah sokulduğu iddiasının işgal rejiminin iddiası olduğuna dikkat çeken Lütfi, gençlerden birinin Mescid-i Aksa’nın avlusunda yargısız infaz edildiğini gösteren görüntülerin olduğunu söyledi.

Cebbarin ailesinden Filistinli üç genç, Mescid-i Aksa kapılarından birinde gerçekleştirdikleri eylemde iki işgal askerini öldürüp bir işgal askerini de yaraladıktan sonra işgal güçleri tarafından şehit edilmişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.