Filistinli Bir Genç, Abbas Güçleri Tarafından Şiddetli İşkenceye Maruz Kaldı

  • 01 Mayıs 2015
  • 762 kez görüntülendi.
Filistinli Bir Genç, Abbas Güçleri Tarafından Şiddetli İşkenceye Maruz Kaldı

Aslen Kudüslü olan Eymen Muhammed Ebu Iyd (38 yaşında) isimli Filistinli bir gencin Batı Yaka’nın Beytlahim şehrindeki istihbarat merkezinde altı gün süreyle şiddetli işkenceye maruz kaldığı bildirildi. İşkence uygulamasının, istihbaratın Eriha merkezi tarafından serbest bırakıldığı açıklanan Ebu Iyd’in ortadan kaybolmasından altı gün sonra tespit edildiği açıklandı. Eriha merkezinin ise serbest bıraktığını söylediği bu genci gerçekte Beytlahim’deki sorgulama merkezine teslim ettiği ortaya çıktı.

Eymen Muhammed Ebu Iyd’in ailesine yakın kaynaklardan alınan bilgilere göre babası oğlu Eymen’in Beytlahim’deki istihbarat merkezinde tutulduğu altı günlük süre içinde kendisine sürekli işkence yapıldığını bu yüzden ayakta duramadığını ve yürüyemediğini ifade etti.

Bu işkenceler esnasında sırtından, kollarından, karnından ve ayaklarından şiddetli bir şekilde dövülmesi sebebiyle vücudunun farklı bölgelerinde şiddetli izler, kan toplanmaları ve şişmeler meydana geldi. İşkence yüzünden aynı zamanda vücut ağırlığının altı kg. azaldığı tespit edildi.

Verilen bilgilere göre Yüksek Mahkeme 1 Mart 2015 tarihinde serbest bırakılmasına hükmettiği halde Özerk Yönetim’in güvenlik teşkilatı kararı uygulamadı.

Eriha’da istihbarat merkezi tarafından 20 Nisan tarihinde serbest bırakılması yönünde karar verilerek, kendisinden emanetlerini alması ve serbest bırakıldığına dair belgeyi imzalaması için gitmesi istendi. Bu işlem için ilgili birime gidip söz konusu belgeyi imzalamasının ardından Beytlahim istihbarat merkezinin elemanlarına teslim edildi. Ailesinin sorgulaması karşısında Eriha’daki yetkililer ellerindeki kâğıdı göstererek serbest bırakıldığını iddia ettiler. Fakat serbest bırakıldığının iddia edildiği tarihten bir hafta sonra Beytlahim istihbarat merkezinde olduğu ortaya çıktı. Bunun üzerine ailesi hukuk organlarına ve insani kuruluşlara müracaat ederek çocuklarının daha fazla işkence görmemesi için müdahale edilmesini istediler ve yapılan müdahaleler sonrasında korkunç işkencelere maruz kaldığı ortaya çıktı.

Ebu Iyd daha önce de değişik zamanlarda Özerk Yönetim’in güvenlik organları tarafından siyasi sebeplerle tutuklanmıştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.