Filistinli Bir Kadın Eylem İçin Oğullarına Para Taşıdığı İddiasıyla Gözaltına Alındı

  • 01 Ağustos 2017
  • 1.053 kez görüntülendi.
Filistinli Bir Kadın Eylem İçin Oğullarına Para Taşıdığı İddiasıyla Gözaltına Alındı

İşgal rejimi medyası bugün (31 Temmuz Pazartesi) öğle saatlerinde yayın yasağının kaldırılmasının ardından, 1948’de işgal edilen topraklarda yaşayan Filistinli iki esirin annesinin para kaçırma suçlamasıyla gözaltına alındığı haberini yayınladı.

İşgal televizyonu 7’nci kanalı, Filistinli esir kardeşler Adem Faki ve Firas Faki’nin annesi Hayat Faki’nin Batı Yaka’nın kuzeyindeki Kalkiliya kentinden yaşadığı El-Muselles bölgesindeki Celculya kentine döndükten sonra gözaltına alındığını bildirdi.

Haberde, Filistinli kadının yanında bir miktar para bulunduğu ve işgal polisinin söz konusu paranın yasa dışı Filistinli örgütlere ait olduğunu iddia ettiği belirtildi.

Haberde bildirildiğine göre, işgal polisi ayrıca paranın Gazze’de suikastla şehit edilen İzzeddin El-Kassam Tugayları komutanı Mazin Fukaha’nın intikamını alacak bir eylem gerçekleştirmeleri için Filistinli kadının oğullarına gönderildiğini öne sürdü.

Adem Faki ve Firas Faki kardeşlerin Mayıs ayında eylem planladıkları gerekçesiyle gözaltına alındıkları ve söz konusu planı Gazze’de yaşayan El-Kassam Tugayları üyesi diğer kardeşleri Muhammed Faki ile birlikte planladıkları ifade edildi.

İşgal rejimi iç istihbarat teşkilatı “Şabak” geçtiğimiz günlerde El-Muselles bölgesindeki Celculya kentinde eylem hazırlığındaki bir hücrenin deşifre edildiğini açıklamıştı.

Yediot Ahranot gazetesi, çökertilen hücrenin Fukaha’nın intikamını almak amacıyla eylem yapmak üzere Hamas’tan talimat aldığını yazdı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.