Filistinli cesur kız Temimi işgalci rejime karşı direnişe vurgu yaptı

  • 30 Temmuz 2018
  • 1.521 kez görüntülendi.
Filistinli cesur kız Temimi işgalci rejime karşı direnişe vurgu yaptı

7 aydır ırkçı İsrail cezaevinde tutuklu bulunan Filistin’in cesur kızı Ahed et-Temimi serbest bırakıldıktan sonra, cani İsrail rejiminin yargılanmasını istedi.

Temimi serbest bırakılmasının ardından işgal altındaki Batı Şeria’nın Ramallah kentinde yer alan Nebi Salih beldesinde gazetecilere yaptığı ilk açıklamalarda , “Filistin halkı işgal bitene kadar direnişe devam edecek.” dedi.

Temimi, İsrail hapishanesindeki Filistinli kadın tutukluların morallerinin çok yüksek olduğunu, onlardan mesajlar getirdiğini ve bu akşam konuyla ilgili açıklamalarda bulunacağını belirtti.

Filistin resmi ajansı WEFA’ya göre özerk Filistin yönetimi lideri Mahmud Abbas, Temimi ve annesi Neriman’ı Ramallah’taki başkanlık ofisinde kabul etti.

Abbas, burada yaptığı açıklamada, “Barışçıl halk direnişi, işgalcilerin kibrine karşı koymak ve barbarlığını dünyaya göstermek için en iyi silahtır.” ifadelerini kullandı.

“Ahed et-Temimi, Filistin direnişinin sembolüdür” diyen Abbas, Temimi, Nebi Salih beldesi sakinleri ve tüm Filistin halkının sergilediği barışçıl halk direnişinin, “Filistin halkının topraklarına bağlı kalacağının kanıtı olduğunu” dile getirdi.

Irkçı İsrail askerleri, Temimi’yi 19 Aralık 2017’de Ramallah’ta ailesiyle yaşadığı eve baskın düzenledikten sonra gözaltına almıştı. Annesi Neriman’ın da kızıyla ilgili bilgi almak üzere gittiği Ramallah’ın doğusundaki gözaltı biriminde İsrail askerleri tarafından gözaltına alındığı kaydedilmişti.

Öte yandan Batı Şeria’da, Irkçı Duvarı’na Temimi’nin resmini çizen 2 İtalyan ressamın ve bir Filistinlinin ırkçı İsrail polisi tarafından gözaltına alındığı belirtildi.

Filistinli cesur kıza desteklerini göstermek isteyen 2 İtalyan ressam, kısa süre önce İsrail’in Filistinlileri tecrit etmek için inşa ettiği “ırkçı duvarına” Temimi’nin dev portresini çizmişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.