Filistinli Direniş Grupları, İran Amborgosunu Şiddetle Kınayıp İslam Inkılabına Destek Verdiler

  • 07 Kasım 2018
  • 1.403 kez görüntülendi.
Filistinli Direniş Grupları, İran Amborgosunu Şiddetle Kınayıp İslam Inkılabına Destek Verdiler

Filistin İslami Cihat Örgütü ile Hamas Hareketi tarafından yayınlanan ayrı ayır bildiride İran’a yönelik başlatılan ABD’nin yeni yaptırımları kınandı.

Filistin İslami Cihat Örgütü’nden yapılan yazılı açıklamada İran’a yönelik başlatılan ABD’nin yeni yaptırmları kınandı.

Açıklamada, “Washington yönetiminin Filistin meselesi, Arap ve İslam ülkelerine karşı aldığı düşmanca kararlar, Filistin halkının ABD’nin dünyadaki yolsuzluğu teşvik etmek istediğine olan inancını güçlendiriyor. Hiçkimse de onun zorbalığını önlemiyor.” ifadesine yer verildi.

Yazılı açıklamada, “Siyonist Rejim’in Filistin halkına karşı yürüttüğü terörist eylemlerinin ABD tarafından desteklenmesi, bu devletin zorbalığının devamına işaret ediyor.” belirtildi.

Filistin İslami Cihat Örgütü, dünyanın özgürlük sever tüm halklarının insani değerler ve uluslararası yasalara saygısızlık gösteren ABD’nin zorbalık merkezli politikalarının karşısında durması gerektiğini vurguladı.

Öte yandan Hamas Hareketi de yaptığı yazılı açıklamada, ABD’nin devreye soktuğu yeni yaptırımlara tepki gösterdi.

İran hükümeti ile halkıyla dayanışma içinde olduğunu belirten Hamas, ABD’nin yaptırımlarla İslami direniş cephesinin yanı sıra bölgenin güvenlik ile istikrarını hedef aldığını bildirdi.

ABD yönetimi, 2015’te nükleer anlaşma çerçevesinde kaldırdığı İran yaptırımlarının enerji, finans ve deniz taşımacılığı sektörlerini kapsayan ikinci bölümünü de 5 Kasım tarihinden itibaren uygulamaya başladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.