Filistinli direnişçi esirlerden zafer

  • 22 Eylül 2016
  • 908 kez görüntülendi.
Filistinli direnişçi esirlerden zafer

Filistin İslami Cihad Hareketi yetkililerinden biri üç Filistinli esirin siyonistlerin aşırıcı talepleri karşısındaki direnişini büyük bir başarı olarak niteledi.

Filistin el-Yevm internet sitesinin bildirdiğine göre Filistin İslami Cihad Hareketi yetkililerinden Şeyh Hızr Adnan siyonist rejimin sonunda açlık grevine giden üç Filistinli esirin talebini kabul etmesinin tüm esirler için büyük bir başarı olduğunu bildirdi.

Hatırlatmak  gerekir ki Yaklaşık üç aydır açlık grevinde olan esir kardeşler Muhammed El-Bülbül ve Mahmud El-Bülbül ile esir Malik El-Kadı, idari hapis cezalarına karşı başlattıkları mücadeleyi kazandılar.

Esirler Heyeti, bugün (21 Eylül Çarşamba) konuyla ilgili yayınladığı bildiride, işgal yönetimiyle varılan anlaşma üzerine idari hapis cezalarının yeniden uzatılmaması karşılığında esirlerin açlık grevine son verdiklerini söyledi.

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirinin yerel kaynaklardan ve hukukçulardan edindiği bilgiye göre, anlaşma uyarınca esir Malik El-Kadı idari hapis cezasının bitmesi üzerine yarın serbest bırakılacak.

Anlaşma uyarınca esir kardeşler Muhammed El-Bülbül ve Mahmud El-Bülbül’ün ise 8 Aralık 2016’da serbest bırakılacakları ve idari hapis cezalarının uzatılmayacağı ifade edildi.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.