Filistinli Direnişçiler Kudüs’te İşgal Güçlerine Ait Bir Noktayı Ateşe Verdi ​

  • 09 Şubat 2018
  • 1.736 kez görüntülendi.
Filistinli Direnişçiler Kudüs’te İşgal Güçlerine Ait Bir Noktayı Ateşe Verdi ​

Bugün (9 Şubat Cuma) sabah Batı Yaka’nın Nablus kentiyle El-Halil kentine bağlı Halhul beldesinde Siyonist işgal güçleriyle Filistinli gençler arasında şiddetli çatışmalar yaşanırken, Filistinli gençlerin işgal altındaki Kudüs’te işgal güçlerine ait bir askeri noktayı ateşe verdikleri belirtildi.

Filistin tv muhabirine bilgi veren yerel kaynaklar, çok sayıda Siyonist askerin bugün sabah Et-Tur bölgesine baskın düzenleyip Ra’su’l-Ayn semtine girmeleri üzerine Filistinli gençlerin taş atarak işgal güçlerine engel olmaya çalıştıklarını, gençlerin taşlarına işgal güçlerinin ses ve gaz bombalarıyla karşılık verdiklerini ifade etiler.

Semtte bazı evlere giren işgal güçlerinin kimlik kontrolü ve arama yaptıklarını belirten kaynaklar, bazı askerlerin ev eşyalarına zarar verdiklerini kaydettiler.

Kaynaklar, işgal güçlerinden bazıları arama yaparken bazılarının da semtin giriş ve çıkışlarını tutup kimlik ve araç kontrolü yaptıklarını belirttiler.

Semt sakinlerinin ifadelerine göre işgal güçleri, birkaç gün önce Selfit toprakları üzerinde inşa edilen Ariel yerleşkesi yakınlarında meydana gelen ve bir hahamın ölümüyle sonuçlanan bıçaklama eyleminin faili olarak kabul ettiği Filistinli genç Abdülkerim Asi’yi tutuklamak için bu operasyonu gerçekleştirdi.

İşgal güçleri semtin kuzeyinde yer alan ve Asi’nin akrabalarına ait olan eve de baskın düzenleyip arama yaptılar.

İşgal güçleri, Siyonist yerleşimcilerin araçlarına taş atıldığı iddiasıyla El-Halil şehrinde de baskın ve aramalar gerçekleştirdiler. El-Havavir, Ez-Zerve ve En-Nasbe semtlerine giren işgal güçleri iş yerlerine ait kameralara da el koydular.

Kaynaklar El-Havavir semtinde işgal güçleriyle Filistinli gençler arasında çatışmalar yaşandığını belirttiler.

İşgal altındaki Kudüs şehrinde ise Filistinli gençler El-İseviyye köyünde Siyonist işgal güçlerine ait nöbet noktasını ateşe verdiler.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.