Filistinli Ebu Ganam’ın Şehit Edilmesini Protesto İçin Eylem ve Grevler Düzenlendi

  • 25 Nisan 2015
  • 860 kez görüntülendi.
Filistinli Ebu Ganam’ın Şehit Edilmesini Protesto İçin Eylem ve Grevler Düzenlendi

Gece yarısından sonra 25 Nisan Cumartesi’nin ilk saatlerinde Kudüs’ün doğusundaki Ez-Zuayyem askerî geçit noktasında Ali Said Ebu Ganam adında 17 yaşında bir Filistinli gencin işgalci askerler tarafından kasten şehit edilmesini protesto amacıyla Kudüs’te bugün grev düzenleniyor. Aynı zamanda şehit Ebu Ganam için yas ilan edilen Kudüs’te bugün birçok iş yeri sahibi dükkanını açmadı.

Kudüs’ün özellikle Tur bölgesinde adı geçen gencin şehit edilmesini protesto amacıyla çeşitli gösteriler de düzenlendi. İşgal güçlerinin gösterilere müdahale etmeleri sebebiyle bazı çatışmalar meydana geldiği ve gösterilere katılan Filistinli gençlerden yaralananlar olduğu haber verildi.

Quds Press Haber Ajansı’nın verdiği bilgilere göre çatışmalar Kudüs’ün Tur bölgesinde muhtelif noktalarda meydana geldi. Çatışmaların özellikle Süleyman El-Farisi Camisi ve okullar bölgesinde yoğunlaştığı gözlemlendi. İşgalci askerler göstericileri dağıtmak amacıyla plastik kaplamalı mermiler ve göz yaşartıcı bombalar kullandılar.

Görgü şahitlerinden birinin Quds Press’e verdiği bilgilere göre bazı göstericilerin atılan plastik kaplamalı mermilerden yaralanmaları ve bazı göstericilerin de gaz bombalarından etkilenerek baygınlık geçirmeleri sebebiyle olay yerine ambulanslar ulaştı.

Tur bölgesinde Filistin’deki direniş gruplarının şehit Ali Ebu Ganam için üç gün yas ilan ettiği bildirildi.

Bu arada şehidin babası Muhammed Ebu Ganam da yaptığı açıklamada işgal polisinin iddiasının ve oğlunun bıçak çektiğine ve polislerin üzerine bıçakla yürüdüğüne dair bilgilerin doğru olmadığını hatırlatarak; “Ben onlara polisi bıçaklamayı planlayan bir kişi bıçağını çekip de sallaya sallaya hedef aldığı kişinin üzerine yürümez. Önce bıçağını gizler ve hedeflediği kişiye ulaştığı zaman bıçağını birden çeker, dedim” diye konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.