Filistinli Esir Ahmed Ebu Cabir Zindanda 30 Yılı Geride Bıraktı

  • 08 Temmuz 2016
  • 799 kez görüntülendi.
Filistinli Esir Ahmed Ebu Cabir Zindanda 30 Yılı Geride Bıraktı

Filistinli Esirleri Araştırma Merkezi 1948 yılında işgal edilmiş Filistin toprakları içinde yer alan Kefer Kasım sakinlerinden Ahmed Ali Hüseyin Ebu Cabir’in (56) Siyonist işgal rejimi zindanlarında 30 yılı geride bıraktığını belirtti.

Merkezin basın sözcüsü Riyad El-Eşkar bugün (8 Temmuz Cuma)yaptığı açıklamada, Siyonist işgal rejimi zindanlarındaki Esir Hareketi liderlerinden biri olan Ebu Cabir’in 8 Temmuz 1986 yılında tutuklandığını ve bir işgal askeriyle bir casusu öldürme suçundan askeri mahkeme tarafından müebbet ve 10 yıl hapse mahkûm edildiğini söyledi.

Ebu Cabir’in en eski esirler listesinde 8’inci sırada yer aldığını hatırlatan El-Eşkar, Ebu Cabir’in evli ve üç çocuk babası olduğunu, en küçük çocuğunun tutuklandığında bir buçuk aylık olduğunu, içerde şiir ve edebiyatla uğraştığını ifade etti.

İşgal rejiminin Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas ile yaptığı anlaşmaya göre Oslo İlkeler Anlaşmasından önce tutuklanan Filistinli esirler dört grup halinde bırakılacaktı. Ancak 2014 yılında serbest bırakılması gereken dördüncü grup Netanyahu’nun kararıyla serbest bırakılmadı. Ebu Cabir 30 kişiden oluşan bu grubun içinde yer alıyordu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.