Filistinli Esir Gazeteci El-Gig: Serbest Bırakılana Kadar Açlık Grevine Devam Edeceğim

  • 02 Mart 2017
  • 1.007 kez görüntülendi.
Filistinli Esir Gazeteci El-Gig: Serbest Bırakılana Kadar Açlık Grevine Devam Edeceğim

Filistinli esir gazeteci Muhammed El-Gig, en ufak sağlık koşullarından yoksun tek kişilik bir hücrede tutulduğunu ve sağlık kontrolünden geçirilmeyi reddettiğini açıkladı.

Filistinli Esir Kulübü’nün dün (1 Mart Çarşamba) yayınladığı bildiriye göre El-Gig, 6 Şubat’ta başladığı açlık grevini keyfi idari hapis cezası sona erdirilip serbest bırakılıncaya kadar sürdürmeye kararlı olduğunu söyledi.

Esir Kulübü avukatının Filistinli esir gazeteciyi Er-Ramle Cezaevi’nde ziyaretinin ardından yayınlanan bildiride, El-Gig’in tüm vücut kaslarında ağrılar olduğu, kilo kaybettiği, baş dönmesi bulunduğu ve sarı sıvı kustuğu ifade edildi.

İşgal güçleri işgal zindanlarında toplam altı yıl kalan Filistinli gazeteci Muhammed El-Gig’i 15 Ocak’ta yeniden gözaltına alarak üç ay idari hapis cezasıyla cezalandırdı.

Filistinli insan hakları örgütlerinin raporlarında, idari hapis cezasını protesto için 24 gündür açlık grevinde olan El-Gig’in sağlık durumunun kötüye gittiği bildirildi.

Gazeteci El-Gig, daha önce de idari hapis cezasını protesto için açlık grevi eylemi yapmış ve Kasım 2015’te başladığı eylemi 94 gün sonra serbest bırakılacağına dair aldığı taahhüt üzerine sona erdirmişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.