Filistinli esirler, işgalci İsrail zulmünü protesto etme kararı aldı

  • 25 Eylül 2020
  • 358 kez görüntülendi.
Filistinli esirler, işgalci İsrail zulmünü protesto etme kararı aldı

Filistin Esirler Kulübü, işgalci İsrail’in beş farklı hapishanesindeki Filistinli esirlerin, kötü yaşam koşullarını protesto etmek amacıyla Cuma ve Cumartesi günü yemeklerini iade etme kararı aldıklarını duyurdu.

Esirler Kulübü tarafından yapılan açıklamada, “İşgalci İsrail’e bağlı hapishane idaresi, Filistinli esirlerin özel ihtiyaçlarını karşıladıkları kantin hesaplarını kapatması ve havale edilen paraları geri göndermesi üzerine Filistinli esirler, kararı protesto etme amacıyla Cuma ve Cumartesi günleri verilen yemekleri geri iade etme ve bölümleri kapatma kararı aldı.” ifadelerine yer verildi.

Filistinli esirlerin temel ihtiyaçlarının %60’ını kantin hesabından karşıladıklarını belirten Esirler Kulübü, işgalci İsrail’e bağlı hapishane idaresinin aldığı bu kararın esirler için ciddi bir tehlike yaratacağı hususunda uyarıda bulundu.

Son olarak Esirler Kulübü, insan hakları ve uluslararası kurumları bu tehlikeli önlemi durdurmak için sorumluluklarının arkasında durmaya çağırdı.

Filistinli esirler, işgalci İsrail hapishanelerinde neredeyse kendi paralarıyla yaşamak zorunda kalıyor ve temel ihtiyaçlarının çoğunu kantinden satın alıyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.