Filistinli Esirler Nisan’da Toplu Eyleme Hazırlanıyor

  • 07 Ocak 2017
  • 1.002 kez görüntülendi.
Filistinli Esirler Nisan’da Toplu Eyleme Hazırlanıyor

Esir İşleri Komitesi Başkanı İsa Karaki’ esirlerin, işgal rejiminin hapishaneler yönetimini ve uygulamalarını protesto amacıyla zindanlardaki örgütlenmelerin ortak kararıyla düzenlenecek bir ortak faaliyete, topluca bir adım atmaya hazırlandıklarını söyledi.

İsa Karaki’, 2016 yılı içinde işgal rejiminin zindanlarındaki Filistinli sayısının yedi bini bulduğunu, bunlardan bazıları ergenlik çağından küçük olmak üzere 1384 kişinin on sekiz yaşından küçük çocuk, 170 kişinin de kadın veya genç kız olduğunu ifade etti. Karaki’ sosyal medyadaki faaliyetlerinden dolayı tutuklananların sayısının da 85’i bulduğunu ve bunlardan 50’sinin gazeteci olduğunu vurguladı.

İsa Karaki’, El-Kuds isimli Filistin gazetesinin kendisiyle yaptığı ve bugün yayınladığı röportajında Filistinli esirlerin karşı karşıya olduğu tehlikelerin başında işgalci askerlere ve yerleşimcilere büyük miktarlarda tazminat ödenmesi iddiasıyla esirlerin mal varlıklarının korkunç bir şekilde gasp edilmesi tehlikesinin yer aldığını söyledi. İkinci önemli tehlikenin ise cezaevlerindeki birliğin bozulması olduğuna dikkat çeken Karaki’ bu arada Siyonist işgal parlamentosunun küçük yaştaki çocukların tutuklanmasını kolaylaştıran yeni bir yasa çıkarması tehlikesinin bulunduğunu vurguladı.

Esir İşleri Komitesi’ne ulaşan şikâyetlerin başında cezaevlerindeki tıbbi ihmalin, hasta esirlerin tedavisi için gerekli işlemlerin yapılmaması şikâyetlerinin yer aldığını ifade eden Karaki’, halen işgal zindanlarında 1800 hasta esirin bulunduğunu belirtti. Esirlerin mahkemelere ve hastanelere nakli esnasında da ciddi eziyet çektiklerine işaret eden Karaki’ bazen nakil işleminin on saat sürdüğünü ve yolun sırf eziyet amacıyla uzatıldığını, nakil esnasında da çok çirkin muamelelerde bulunulduğunu söyledi. Karaki’ ayrıca ailelerin ziyaretleri konusunda da zorluklar çıkarıldığını ve bazen ziyaret izni verilmediğini ifade etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.