Filistinli Esirlerin Askeri Mahkemelere Yönelik Boykotu Sürüyor ​

  • 02 Mart 2018
  • 1.950 kez görüntülendi.
Filistinli Esirlerin Askeri Mahkemelere Yönelik Boykotu Sürüyor ​

İnsan hakları aktivistleri ile özgürlüğe kavuşmuş eski esirler, Siyonist işgal zindanlarında işgal rejiminin keyfi cezalandırmalarına karşı 15 gün önce askeri mahkemeleri boykot kararı alan esirlere destek verilmesini istediler.

Esirler Bakanlığının Gazze’de düzenlediği panelde konuşmacılar, idari cezalarla işgal zindanlarında tutulan esirlerin haklarına kavuşmaları ve direnişlerinde amaçlarına ulaşmaları için bir strateji ortaya konulmasını istediler.

Konuşmacılar, Siyonist rejimin esirlere yönelik cinayetlerini ve ihlallerini ortaya koymak için uluslararası mahkemelerle uluslararası kurum ve kuruluşlarda girişimlerde bulunulması çağrısında bulundular.

Esirler, Siyonist rejimin hukuksuz bir şekilde kendilerini idari cezalarla tutuklamasına ve sürekli idari cezaları uzatarak içerde tutma politikasına karşı iki hafta önce askeri mahkemeleri boykot kararı aldılar. Askeri mahkemelere çıkmayan esirler, avukatlarından da mahkemelere gitmemelerini ve kendilerini savunmalarını istediler. Yaşadıkları sıkıntılara dikkat çekmek, uygulanan idari cezalara son verilmesini sağlamak için bu adımı atan esirler, idari ceza dosyasının Uluslararası Ceza Mahkemesine ulaştırılmasını amacıyla attıkları adımın desteklenmesi ve yaşadıkları zulmün son bulması için her düzeyde harekete geçirilmesini istiyorlar.

Filistin Esir Kulübü’nün verdiği rakamlara göre şu anda Siyonist işgal zindanlarında 450 idari cezalı esir var. Bunlardan çoğu birkaç kez tutuklanıp serbest bırakılan esirlerdir. Aralarında toplamda 14 yılı zindanda geçiren esirler de var.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.