Filistinli Gazeteci Ahmed Ebu Hüseyin Şehit Oldu ​

  • 26 Nisan 2018
  • 2.066 kez görüntülendi.
Filistinli Gazeteci Ahmed Ebu Hüseyin Şehit Oldu ​

Filistin Sağlık Bakanlığı dün (25 Nisan Çarşamba) öğleden sonra yaptığı açıklamada, gazeteci Ahmed Ebu Hüseyin’in şehit olduğunu duyurdu.

Filistinli gazetecinin Gazze Şeridi sınırında gerçekleştirilen Büyük Dönüş Yürüyüşü sırasında aldığı yaranın etkisiyle hayatını kaybettiği ifade edildi.

Gazeteci Ahmed Ebu Hüseyin’in geçen Cuma günü sınır bölgesinde yapılan gösterileri takip ettiği sırada işgal güçlerinin kurşunuyla yaralandığı  ve sağlık durumunun kritik olması nedeniyle 1948’de işgal edilen topraklardaki Tel HaShomer Hastanesi’ne kaldırıldığı belirtildi.

Gazeteci Ebu Hüseyin’in Büyük Dönüş Yürüyüşü gösterilerinin başlamasından bu yana işgal güçlerince şehit edilen ikinci gazeteci olduğu bildirildi.

Sınırda konuşlanarak barışçıl gösterilere katılan Filistinlilere ve gösterileri takip eden gazetecilere ateş açan işgal ordusu keskin nişancıları daha önce de gazeteci Yasir Murteca’yı şehit etti.

İşgal güçleri ayrıca 30 Mart’ta başlayan ve halen devam eden Büyük Dönüş Yürüyüşü gösterilerine katılan çok sayıda kişiyi de şehit etti veya yaraladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.