Filistinli Gruplar 14 Mayıs Günü Genel Grev Yapılacağını İlan Etti

  • 03 Mayıs 2018
  • 1.084 kez görüntülendi.
Filistinli Gruplar 14 Mayıs Günü Genel Grev Yapılacağını İlan Etti

Gazze Şeridi’ndeki Milli ve İslami Gruplar Takip Komitesi, 14 Mayıs günü okullar dahil tüm kurumların tatil edilmesi ve genel grev yapılması kararı aldıklarını açıkladı.

Komite, bugün (2 Mayıs Çarşamba) konuyla ilgili yayınladığı bildiride, grevden sadece Büyük Dönüş Yürüyüşü ve Ablukayı Kırma Yüksek Komitesi’nin ilan edeceği faaliyetlere katılacak kişileri taşıyacak araçların istisna tutulacağını söyledi.

Gruplar, 14 Mayıs’ta yapılması planlanan etkinlikler için bugünden itibaren olağanüstü hal ilan ettiklerini belirterek, Amerika’nın elçiliğini Kudüs’e nakletme planına karşı koymaya hazırlandıklarını ifade etti.

Filistinli gruplar, ABD Büyükelçiliği’nin Tel Aviv’den Kudüs’e naklinin Filistin halkına savaş ilanı anlamına geldiğini bildirdi.

Filistin halkının hep birlikte haklarına ve sabitelerine sahip çıkarak Amerika’nın kararına karşı koyacağını söyleyen gruplar, Amerika’nın kararını ve Filistin davasını tasfiyeyi hedefleyen tüm planları reddettiklerini açıkladı.

Filistinli gruplar, Batı Yaka’da ve 1948’de işgal edilen topraklarda yaşayan Filistinlileri de 14 Mayıs günü caddelere ve sokaklara çıkmaya davet etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.