Filistinli Gruplardan Ferec’in Açıklamalarına Büyük Tepki

  • 21 Ocak 2016
  • 982 kez görüntülendi.
Filistinli Gruplardan Ferec’in Açıklamalarına Büyük Tepki

Filistin Yönetimi’ne bağlı Genel İstihbarat birimi müdürü Muhammed Ferec’in Siyonistlere yönelik eylemleri önleme konusunda yaptığı açıklamalar Filistinli gruplar tarafından tepkiyle karşılandı.

Macid Ferec, Amerikan Defense News dergisine yaptığı açıklamada, Kudüs İntifadası’nın başından bu yana Filistin Yönetimi güvenlik birimlerinin Batı Yaka’da işgalcileri hedef alan 200 eylem girişimine engel olduğunu söylemişti.

Filistin ve İsrail güvenlik birimleri arasında sürdürülen güvenlik koordinasyonunun korunması gerektiğini ifade eden Ferec, şiddet ve terörün Filistinlileri hayallerine ulaştıramayacağını ileri sürdü.

İslami Direniş Hareketi (Hamas), Ferec’in açıklamalarının Filistin Yönetimi güvenlik birimlerinin işgal rejimine hizmet ettiğinin ve Kudüs İntifadası’na karşı savaştığının kanıtı olduğunu söyledi.

Filistin Parlamentosu Başkanı İkinci Yardımcısı Hasan Harişe, Ferec’in işgal güçleriyle yapılan güvenlik koordinasyonuyla övündüğünü ve kendini barış insanı gibi takdim etmeye çalıştığını ifade etti.

Demokratik Cephe ise konuyla ilgili yayınladığı bildiride, Ferec’in açıklamalarını skandal olarak niteledi ve Kudüs İntifadası’nın sırtına saplanmış bir hançer olduğunu belirtti.

Ahrar Hareketi de yaptığı açıklamada Batı Yaka güvenlik birimleri yetkililerinin yargılanmaları çağrısında bulundu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.