Filistinli Mazlumlar Verilen Sözlerin Tutulmamasını Protesto Etti…

  • 01 Aralık 2014
  • 769 kez görüntülendi.
Filistinli Mazlumlar Verilen Sözlerin Tutulmamasını Protesto Etti…

İşgal ordusunun Gazze Şeridi’ne açtığı son savaşta evleri yıkılan Filistinlilerden yüzlercesi, Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Çalışma Örgütü (UNRWA)’nın Gazze’deki merkez binası önünde toplanarak yeniden imar çalışmalarının gecikmesini protesto etti.

Protesto gösterisini düzenleyen Ablukayı Kırma ve Yeniden İmar Heyeti, BM Özel Temsilcisi Robert Serry’nin Gazze Şeridi’nin yeniden imarı için sunduğu planı kesinlikle reddettiklerini ifade ederek, Serry’nin planının Gazze halkına daha fazla baskı için hazırlanmış “İsrail” planı olduğunu söyledi.

Heyet sözcüsü Ethem Ebu Silmiyye, Gazze’deki UNRWA binası önünde bugün (1 Aralık Pazartesi) düzenlediği basın toplantısında, Filistin Yönetimi’nin Serry’nin planını onaylamasını kınadı ve plana verilen onay dolayısıyla yeniden imar faaliyetlerinde yaşanacak gecikmeden ve Gazze halkının çekeceği sıkıntılardan Mahmud Abbas ve Rami El-Hamdallah’ın sorumlu olacağını belirtti.

Plana göre yeniden imarın aile fertlerinin sayısına göre yapılacak olmasının ve yıkılan evlerin alanının gözardı edilmesinin tehlikesine dikkat çeken Ebu Silmiyye, bu durumda aile fertleri sayısı az olan ailelerin eski evlerine kavuşamayacaklarını söyledi.

Ebu Silmiyye, Filistin halkının çekilen sıkıntılar karşısında uzun süre sessiz kalmayacağını ifade ederek, Gazze Şeridi’nde iki milyon insanın dünyanın gözü önünde yavaş yavaş ölüme terkedilmeyi kabul etmeyeceğini dile getirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.