Filistinli milletvekillerinden, Heniyye’ye destek

  • 04 Şubat 2018
  • 1.016 kez görüntülendi.
Filistinli milletvekillerinden, Heniyye’ye destek

Filistin parlamentosu üyeleri HAMAS Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye’ye destek için dayanışma eylemi düzenleyerek, ABD’nin Heniyye’yi terör listesine alma kararını kınadılar.

ABD Hazine Bakanlığı 31 Ocakta Filistin İslami Direniş Hareketi (HAMAS) Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye’nin ismini yaptırım listesine aldı.

HAMAS liderlerinden Meşir Mısri Filistinli milletvekillerinin eylemi sırasında yaptığı açıklamada; ABD’nin işgal rejimine artan desteğine ve Kudüs’ü işgal rejiminin başkenti olarak ilan etmesine ve BM’de 50 kez Siyonist rejimin lehine ve Filistinliler’in zararına veto hakkını kullanmasına işaretle, ABD yönetiminin Filistin meselesine karşı çifte standart uyguladığını kaydetti.

Bu arada bugün de bir grup Siyonist yerleşimci Mescid-i Aksa’ya baskın düzenleyerek, Müslümanlar’ın ilk kıblesine saygısızlık ettiler.

Başka bir haberde de, Cenin’de bir Filistinli gencin daha şehit edildiği bildirildi.

Batı Yaka’nın kuzeyindeki Cenin vilayetinde dün akşam  işgal güçleriyle Filistinli gençler arasında yaşanan çatışmalarda ağır yaralanan bir genç hastaneye kaldırıldıktan kısa süre sonra şehit oldu.

Filistin İçişleri Bakanlığı, daha önce konuyla ilgili yayınladığı bildiride, Cenin Devlet Hastanesi’ne gerçek mermiyle başından yaralanan bir gencin ağır yaralı olarak getirildiğini açıklamıştı. Daha sonra gencin şehit olduğu belirtildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.