Filistinli Milletvekillerinin Maaşlarının Kesilmesi Savaş İlanıdır

  • 11 Temmuz 2017
  • 1.269 kez görüntülendi.
Filistinli Milletvekillerinin Maaşlarının Kesilmesi Savaş İlanıdır

Filistin Parlamentosundaki milletvekillerinden biri Ulusal Yönetim tarafından milletvekillerinin maaşının kesilmesinin Parlamentoya karşı bir çeşit savaş ilanı olduğunu belirtti.

Filistin Parlamentosu Başkanının birinci yardımcısı yaptığı açıklamada, Ulusal Yönetim tarafından İslami direniş hareketi Hamas’a bağlı Batı Şeria’da bulunan değişim ve düzen fraksiyonu üyesi 37 milletvekilinin maaşının kesilmesinin parlamentoya karşı savaş açmak anlamına geldiğini belirtti.

Ahmet Bahr yayımladığı basın açıklamasında Ulusal Yönetim tarafından Filistinli Milletvekillerinin maaşlarının kesilmesini kınayarak şu ifadeleri kullandı: Bu uygulama Parlamentoya ve parlamentoda bulunan vekillere savaş ilan etmek ve vekillere karşı toplu ceza uygulamaktır .

Ahmet Bahr daha sonra sözlerini şöyle sürdürdü: Parlamentodaki vekillerin maaşlarının kesilmesinin amacı Ulusal Hükumet tarafından Gazze Şeridin’de bulunan halkı direnişe verdikleri destek nedeniyle cezalandırılmasıdır. Ramallah Teşkilatı hakkında bu uygulama nedeniyle soruşturma açılmalıdır ve Gazze’deki çalışanların ve milletvekillerinin maaşlarını tekrar ödemeye mecbur edilmelidir.

Parlamento başkanı birinci yardımcısı ayrıca Birleşmiş Milletler, uluslararası kuruluşlar ve Filistin’deki milli örgütlerden ve partilerden ulusal yönetimin Filistin Parlamentosundaki milletvekillerine verdiği ceza karşısında sorumluluklarını yerine getirmelerini istedi.

İslami Direniş Hareketi Hamas’ın Filistin Meclisindeki temsilcilerinden Naif Recub Pazar günü Filistin ulusal yönetimin İslami direniş hareketi Hamas’a bağlı Batı Şeria’da bulunan değişim ve düzen fraksiyonu üyesi 37 milletvekilinin maaşlarının kesilmesi kararı alındığını açıkladı. Recup ayrıca şu vurguda bulundu: Ramallah Hazine Müsteşarlığı resmi olarak bu ay sizlere herhangi bir maaş ödemeyeceğini açıkladı. Bu karar İslami direniş hareketi Hamas’a bağlı Batı Şeria’da bulunan değişim ve düzen fraksiyonu üyesi 37 milletvekilini kapsıyor ve Ramallah Teşkilatı Hazine Müsteşarlığı bu uygulamanın nedeni gerekçesiyle ilgili her türlü açıklamadan kaçınmaktadır.

Şunu söylemek gerekir ki Filistin Ulusal Yönetimi kısa bir süre önce Gazze’deki çalışanların ve Gazze Şeridi’nde serbest bırakılmış esirlerin maaşlarında %30 oranında kesinti yapmıştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.