Filistinli muhabirin direnişi sonuç verdi

  • 05 Şubat 2016
  • 800 kez görüntülendi.
Filistinli muhabirin direnişi sonuç verdi
Filistinli muhabir Muhammed El’Gig’in direnişi, siyonist İsrail mahkemesinin onu tutuklamasının askıya alınmasına neden oldu.

İsrail Yüksek Mahkemesi, idari hapis cezasını protesto için 72 gündür açlık grevi eylemini sürdüren Filistinli esir gazeteci Muhammed El-Gig’in idari hapis cezasını askıya aldı.

Mahkeme, El-Gig’in tedavi için bir süre daha halen yatmakta olduğu El-Ufule Hastanesi’nde kalmasına karar verdi. El-Gig’in ailesinin Filistinli gazeteciyi hastanede ziyaret etmesine izin verileceği ifade edildi.

Esirler ve Özgürlüğe Kavuşanlar Heyeti konuyla ilgili yayınladığı ve Filistin Enformasyon Merkezi’ne ulaşan bildiride, Filistinli gazeteciye verilen idari hapis cezası iptal edilmediği için daha önce esir Muhammed Allan’a yapıldığı gibi Muhammed El-Gig’in de tedavisinin ardından yeniden gözaltına alınabileceğini söyledi.

Mahkemenin kararını aldatıcı olarak değerlendiren heyet, Filistinli esirin sağlık durumunun kritik olmasının mahkemeyi bu kararı almaya sevk ettiğini ifade etti.

Esirler ve Özgürlüğe Kavuşanlar Heyeti, kararı tuzağa benzeterek, mahkemenin Filistinli gazeteciyi açlık grevine iten neden olan keyfi idari hapis cezasını görmezden geldiğini bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.