Filistinli mühendise saldırı, MOSSAD’ın işi

  • 22 Nisan 2018
  • 1.109 kez görüntülendi.
Filistinli mühendise saldırı, MOSSAD’ın işi

Filistin İslami Cihat Hareketi liderlerinden Halid Bataş, İsrail Casusluk Teşkilatı MOSSAD’ı, Malezya’da saldırıya uğrayan Filistinli bilim insansı Fadi Bataş’a düzenlenen suikasttan sorumlu olduğunu belirtti.

Arap dünyasının en iyi araştırmacısı ödülü sahibi doktor Fadi Muhammed Bataş salı günü Kuala Lumpur’dan sabah namazı çıkışı cami önünde kimliği bilinmeyen kişilerce saldırıya maruz kaldı.

Malezya başbakan yardımcısı ve içişleri bakanı, İslami Cihad Liderlerinden Halid Betaş’ın oğlu Dr. Fadi El-Bataş Malezya’da düzenlenen suikast sonucu ölümüyle irtibatlı olarak yabancı bir casusluk servisinin olduğunu söyledi.

Ahmed Zahid Hamidi, Malezya polisinin uluslararası polis teşkilatı INTERPOL ile konuyla ilgili olarak irtibatta olduğunu belirterek, faillerin yakalanması için her türlü çabayı gösterdiklerini söyledi.

Filistinli akademisyen Dr. Fadi El-Bataş, dün Malezya’nın başkenti Kuala Lumpur’da Sabah namazına giderken uğradığı suikast sonucu hayatını kaybetti.

Polis sözcüsü yaptığı açıklamada, şehidin saat altı civarında evine yakın camiye giderken yanına yaklaşan kimliği belirsiz motosikletli iki kişinin saldırısına uğradığını söyledi.

Polis sözcüsü iki saldırganın on kurşun sıktıklarını, kurşunlardan dördünün isabet etmesi üzerine doktorun olay yerinde şehit olduğunu ifade etti.

Siyonist rejim İsrail İstihbarat Bakanı İsrail Katz’in İslami Cihat ve HAMAS başta olmak üzere Filistinli direniş grupları üyeleri ve yetkililerini suikastle tehdit etmesinin ardından 35 yaşındaki ünlü Filistinli mühendis ve analist suikasta maruz kaldı.

Almanya’da yayınlanan haftalık dergisi Der Spiegel dergisi, İsrailli gazetecisi Ronen Bergman’dan naklen yapılan inceleme ve araştırma sonuçlarının en az 3 bin kişinin MOSSAD’ın suikastına uğradığını gösterdiğini yazdı.

MOSSAD’ın Filistinli bilim insanı Fadi Bataş’a düzenlenen suikasta karıştığına dair tahminler yapılırken Siyonist basın yayını, Bataş’ın İHA yapımında HAMAS ile işbirliği yaptığını ve alternatif yakıtlı İHA’lar yapımı üzerine çalıştığını yazdı.

Filistin ve Müslüman bilim insanları, araştırmacılar ve mühendislere suikast yeni bir konu sayılmaz; En son olarak 2016 yılında Tunuslu mühendis Muhammed Zavari, Tunus’ta kendi evi önünde saldırıya maruz kalmıştı. Daha sonra Zavari’nin HAMAS ile İHA yapımı konusunda işbirliği yaptığı ortaya çıktı.

Siyonist rejim birçok hususta İslam dünyasının ileri gelen bilim insanlarına karşı terör eylemlerini açık şekilde itiraf etmese de ancak Siyonist çok sayıda Müslüman bilim insanlarına karşı saldırı düzenlemiştir.

İşgal rejimi İsrail’in tarihi, dünyanın muhtelif noktalarındaki terör eylemleriyle doludur, bu rejim, terör saldırıları konusunda kanlı bir karneye sahiptir.

Siyonist rejim, Fadi Bataş başta olmak üzere Müslüman bilim insanlarına yönelik düzenlediği saldırılardan amacı, İslami yaratıcı ve yenilikçi düşünceye darbe vurmaktır.

İsrail rejiminin dış politikasında devlet terörizmi çerçevesinde terör ve suikast normal ve sıradan bir durum olarak görülüyor. Bu rejim uluslararası arenada terör estirmeye devam ederek, uluslararası kuralları açık ve sarih biçimde ihlal ediyor.

Siyonist rejimin bölge ve dünya güvenliği için en büyük tehlikelerinden biri dünyanın dört bir yanında gerçekleştirdiği terör saldırılarıdır.

Siyonist rejimin yeni terör saldırıları bir kez daha gözlerin dünyanın ülkelerin güvenliğini ihlal eden ve bölgesel ve küresel güvenlik ve istikrarı tehlikeye sokan bir rejim ile karşı karşıya olduğu gerçeğine çevirmiş oldu.

İsrail casusluk ve istihbarat teşkilatı Nisan 1951 de David Ben Gorion başbakanlığı döneminde kuruldu.

MOSSAD ve İsrail ordusunun çekirdeğini İrgon, Eştern ve Haganah gibi terör çeteleri oluşturdu.

Bu terör çeteleri, İsrail kurulmadan önce, 1930’lılar ve 1940’lılar’da Filistinliler’e karşı düzenlenen saldırılarda önemli rol ifa ettiler.

Aynı örgütler, terör estirmek suretiyle Filistinliler’i kendi evleri ve yurtlarından kovmaya mecbur bıraktılar.

Siyonist rejimin kurucularının terör estirme politikalarının devamında işgal altındaki Filistin topraklarında terör çeteleri hala işbaşında olup, İsrail’in devlet terörizmini katliam ve terörle bölge ve uluslararası arenadaki gasıp hayatını sürdürmeye çalışıyorlar.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.