Filistinli Şehit El-Halebi’nin Babası Açlık Grevi Eylemini Sürdürüyor

  • 01 Şubat 2017
  • 1.007 kez görüntülendi.
Filistinli Şehit El-Halebi’nin Babası Açlık Grevi Eylemini Sürdürüyor

Filistinli şehit Mühenned El-Halebi’nin ailesi, şehidin babasının üç gün önce gözaltına alınmasından bu yana El-Meskubiyye gözaltı merkezinde açlık grevi eylemini sürdürdüğünü ifade etti.
Şehidin annesi Suheyr El-Halebi, 52 yaşındaki kocası Şefik’in Pazar gününden bu yana gözaltı ve sorgu merkezinde tek kişilik hücrede tutulduğunu, gözaltına alınmasını ve hücrede tutulmasını protesto amacıyla açlık grevi eylemine  başladığını söyledi.
Quds Press Haber Ajansı’na konuşan El-Halebi, Siyonist sorgu subaylarının şehit ailelerinin faaliyetlerinin arkasında Filistinli örgütlerin olduğunu öne sürerek kocasını ve şehit ailelerini suçlu göstermeye çalıştığını bildirdi.
Şehit Mühenned’in annesi, işgalcilerin iddialarını reddederek, şehit ve esir ailelerinin faaliyetlerinin insani amaçlarla birbirlerine destek olmaktan ibaret olduğunu belirtti.
İşgal mahkemesinin yarın (2 Şubat Perşembe) Şefik El-Halebi’nin gözaltı süresinin uzatılması talebine bakacağı kaydedildi.
Aile, açlık grevi eylemini sürdüren ve tek kişilik hücrede tutulan Şefik El-Halebi’nin hayatından işgal yönetiminin sorumlu olduğunu ifade etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.