Filistinli Tutukluların Aileleri Gösteri Düzenledi…

  • 15 Aralık 2014
  • 841 kez görüntülendi.
Filistinli Tutukluların Aileleri Gösteri Düzenledi…

İsrail hapishanelerindeki Filistinli tutukluların aileleri, cezaevi koşullarının iyileştirilmesi ve yakınlarının serbest bırakılması için gösteri düzenledi.
Gazze’deki Uluslararası Kızılhaç Örgütü binası önünde bir araya gelen aileler, Ä°srail hapishanelerindeki Filistinlilerin serbest bırakılması için Kızılhaç ve insan hakları örgütlerini gerekli adımları atmaya çağırdı.
Gösteriyle ilgili konuÅŸan, tutuklu annelerinden Nime el-Haddad, “Ä°srail’in elinde bulunan çocuklarının özgürlüklerine kavuÅŸmalarının saÄŸlanması için uluslararası toplumun gereken ilgi ve çabayı göstermesini istediklerini” ifade etti.
İsrail hapishanelerinde pek çok hasta tutuklu bulunduğuna dikkati çeken Haddad, gerekli tedavilerin uygulanmayarak bu insanların adeta ölüme terk edildiğini dile getirdi. Haddad ayrıca havaların soğuduğu şu günlerde Filistinli tutukluların battaniye ve kışlık giyeceklere ihtiyacı olduğunu ancak cezaevi yönetimlerinin bunu kabul etmediğini aktardı.

Öte yandan Ä°srail yönetiminin, Gazze’den 67 Filistinliye, Nefha Cezaevi’ndeki yakınlarını ziyaret izni verdiÄŸi bildirildi.
Gazze’deki Uluslararası Kızılhaç Komitesi Sözcüsü Süheyr Zakkut, yaptığı açıklamada, 67 kiÅŸinin Gazze’nin kuzeyindeki Beyt Hanun (Erez) Sınır Kapısı’ndan geçerek, Ä°srail’in güneyindeki Nefha Cezaevi’ne hareket ettiÄŸini belirtti. Söz konusu 67 kiÅŸiden 9’unun 10 yaÅŸ altı çocuk olduÄŸunu aktaran Zakkut, bu kiÅŸilerin cezaevindeki 42 Filistinliyi ziyaret edeceÄŸini kaydetti.
Filistin’de 12 Haziran’da 3 Yahudi yerleÅŸimcinin kaçırıldıktan sonra ölü bulunmasının ardından, Ä°srail, hapishanelerdeki Filistinlilere ziyaret iznini kaldırmıştı. Ä°srail yönetimi 4 ay aradan sonra geçen ay Gazze’deki Filistinli ailelere, tutuklu yakınlarını ziyaret izni vermiÅŸti.
Filistin Esirler Bakanlığı’nın verilerine göre, Ä°srail hapishanelerinde 500’ü Gazze’den olmak üzere 7 binden fazla tutuklu bulunuyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.