Filistinliler Cenin Çatışmalarının 13. Yıldönümünü Anıyor.

  • 03 Nisan 2015
  • 801 kez görüntülendi.
Filistinliler Cenin Çatışmalarının 13. Yıldönümünü Anıyor.

Filistinliler bugün işgal güçlerinin “Koruyucu Duvar Operasyonu” adını verdiği saldırı karşısında direnişçilerin kararlılıkla karşı durmaları sonucu yaşanan geniş çaplı çatışmaların başlamasının yıl dönümünü anıyor. Nisan 2002’de yaşanan bu çatışmalarda işgalci siyonist liderlerden ve işgal rejiminin eski başbakanlarından Ariel Şaron’un bizzat yönettiği ifade edilen saldırılar karşısında direnişçiler kararlılıkla mücadele etmişlerdi ve 14 gün devam eden çatışmalarda Filistinlilerden 58 kişi şehit edilirken işgalcilerden de 23 asker öldürülmüştü.

Olaylar 3 Nisan 2002 gecesi, işgal güçlerinin planlı bir şekilde Cenin mülteci kampına saldırı gerçekleştirmesiyle başlamıştı. Saldırıya şiddetle tepki gösteren halk baskına karşı geniş çaplı protestolarda bulunmuştu. Filistin İslâmi Direniş Hareketi (Hamas) mensubu direnişçilerin de işgalcilere fiili olarak karşı çıkmasıyla çatışmalar başladı ve işgalci askerlerin kamptaki evlere girmeleri engellendi. İşgalcilerin saldırı güçlerine destek göndermesi üzerine tüm direniş gruplarının askerî kanatlarına mensup direnişçiler mücadeleye katıldı ve çatışmalar yoğun bir şekilde devam etti. Direniş hattında Hamas’ın askerî kanadı İzzettin Kassam Tugayları, Fetih’in askerî kanadı Aksa Şehitleri Tugayları ve İslâmî Cihad Hareketi’nin askerî kanadı Kudüs Seriyyeleri arasında koordinasyon oluşturularak işgalcilerin saldırılarına karşı ortak mücadele verildi.

14 gün devam eden çatışmalarda Cenin mülteci kampındakilerden 58 kişi şehit oldu ve saldırıya katılan işgalcilerden de 23 asker öldürülürken 100 asker de yaralandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.