Filistinliler Gasp Tehdidiyle Karşı Karşıya Kalan Bölgeye Zeytin AÄŸacı Diktiler…

  • 03 Ocak 2015
  • 979 kez görüntülendi.
Filistinliler Gasp Tehdidiyle Karşı Karşıya Kalan Bölgeye Zeytin AÄŸacı Diktiler…

Irkçı Ayrım Duvarına ve Yerleşim Birimlerine Karşı Direniş Girişimi, Filistinli resmi ve sivil bazı kuruluşlarla birlikte Batı Yaka’nın kuzeyinde yer alan Nablus şehrinin güneyinde işgal rejiminin gasp tehdidiyle karşı karşıya kalan bölgede zeytin ağacı dikti.

Girişim tarafından yapılan açıklamada, bugün yapılan etkinlikte Nablus’a bağlı Akruba beldesinin doğusunda yer alan Hırbat’ut-Tavil bölgesinde onlarca zeytin ağacı dikildiği ifade edildi.

Açıklamada ayrıca etkinliğin Siyonist çetelerin işgal altındaki Filistin toprakları üzerinde kurulan yerleşkelerin inşaatını desteklemek için kurdukları Yahudi Ulusal Fonu’nun 114’üncü kuruluş yıldönümüne denk geldiğine dikkat çekilerek, Filistin halkının toprağından vazgeçmeyeceği belirtildi.

Siyonist çete ve örgütler tarafından dünyanın 50 ülkesinde kurulan fonda toplanan paralar, işgal altındaki Filistin topraklarında kurulan yerleşkelere aktarılmakta, tehcire zorlanan Filistinlilerin geride bıraktıkları köylerin izleri ve tarihi dokusu da bu paralarla ortadan kaldırılmaktadır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.