Filistinliler Ramallah’ta Haley ve Friedman’ın resimlerini yaktılar

  • 04 Nisan 2018
  • 1.093 kez görüntülendi.
Filistinliler Ramallah’ta Haley ve Friedman’ın resimlerini yaktılar

Ramallah’ta Amerikan heyetinin kaldığı mekanın önünde oturma eylemi düzenleyen Filistin halkından bir grub, ABD’nin BM Daimi Temsilcisi Niki Haley, ABD’nin Tel Aviv Büyükelçisi David Friedman’ın Filistin halkı aleyhindeki düşmanca tutumlarından dolayı onların resimlerini yaktılar.

ABD’nin BM Daimi Temsilcisi Niki Haley, şimdiye kadar Amerika adına iki kez Gazze katliamının kınandığı BM’nin iki kararnamesini veto etmiştir. Yine ABD’nin Tel Aviv Büyükelçisi David Friedman da son dönemde açık bir müdahaleyle, Filistin Özerk Yönetim başkanı Mahmud Abbas’ın, ABD planı uyarınca İsrail ile görüşmelerine yeniden başlamasına karşı çıkması durumunda, Washington’un Abbas’ı görevden alarak yerine başka birini getireceği tehdidinde bulunmuştu.

İSNA haber ajansının bildirdiğine göre Filistinli eylemciler, ABD’nin BM Daimi Temsilcisi Niki Haley, ve ABD’nin Tel Aviv Büyükelçisi David Friedman’ın fotoğraflarını yaktıktan sonra, sözde asrın alış verişi diye isimlenen projeye karşı muhalefetlerini bir kez daha ilan ettiler.

ABD’nin, İsrail’in Gazze’de orantısız güç kullanımı nedeniyle 18 Filistinin şehid düştüğü şiddet olaylarına ilişkin bağımsız ve şeffaf bir soruşturma yürütülmesini isteyen Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin (BMGK) talebini reddetmişti.

BMGK nisan ayı dönem başkanı Peru’nun BM Daimi Temsilcisi Gustavo Meza Cuadra, ülkesinin 15 üyeli konseyin bu ay ki dönem başkanlığını üstlenmesi üzerine BM Genel Merkezinde basın toplantısı düzenledi.

Filistinlilerin “Toprak Günü” yürüyüşünde Gazze’de yaşanan şiddet olaylarını değerlendiren Cuadra, BMGK’nin bu olaylar üzerine geçen cuma acil toplandığını, İsrail’in orantısız güç kullanımı nedeniyle 18 Filistilinin hayatını kaybettiği şiddet olaylarına ilişkin bağımsız ve şeffaf bir soruşturma talep edildiğini ancak ABD’nin buna karşı çıkması nedeniyle BMGK açıklamasının kabul edilmediğini söyledi.

Gazze’de çok sayıda kişinin hayatını kaybetmesine ve yaralanmasına ilişkin soruşturma talebi konseyin geçici üyelerinden Kuveyt’ten gelmişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.