Filistinliler, Tekbir Sesleriyle Mescidi Aksaya Baskın Düzenleyen Siyonistlere Tepki Gösterdi.

  • 09 Nisan 2015
  • 671 kez görüntülendi.
Filistinliler, Tekbir Sesleriyle Mescidi Aksaya Baskın Düzenleyen Siyonistlere Tepki Gösterdi.

Kudüs ve Mescid-i Aksa Enformasyon Merkezi “QPress”, erkeklerden, kadınlardan ve çocuklardan oluşan Mescid-i Aksa cemaatinin bugün (9 Nisan Perşembe) sabah saatlerinden itibaren Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa’ya düzenledikleri baskına direndiğini bildirdi.

QPress tarafından bugün konuyla ilgili yapılan açıklamada, cemaatin tekbir ve tehlil seslerinin Mescid-i Aksa’nın her yanından yükseldiği, işgal askerlerinin cemaate müdahale ederek elleriyle iteklemeleri nedeniyle Mescid-i Aksa’da ve çevresinde gerginlik yaşandığı ifade edildi.

Sabah saatlerinden itibaren Mescid-i Aksa’da Kudüs’ten ve 1948’de işgal edilen topraklardan gelen Filistinlilerden çok sayıda kişinin bulunduğunu belirten QPress, Mescid-i Aksa’nın çeşitli bölgelerine dağılan cemaatin halkalar oluşturarak Kur’an okuduğunu ve yüksek sesle tekbir ve tehlil getirdiğini söyledi.

Bu arada Mescid-i Aksa’nın kapılarında da işgal güçlerinin cemaatten birçok kişinin kimliğine el koyarak Mescid-i Aksa’ya girişleri aksatmaya çalıştığı bildirildi.

Bugün sabah saatlerinde bir grup Yahudi yerleşimcinin işgal güçlerinin himayesinde Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlediği fakat çok fazla kalamadan Mescid-i Aksa’yı terk etmek zorunda kaldığı belirtildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.